Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο με το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 19 Έλληνες μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής για βοήθεια στη Λιβύη που συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το ΙΧ με Λίβυους επιβάτες μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο με την ελληνική αποστολή με αποτέλεσμα τελικά το θάνατο 3 Ελλήνων στρατιωτικών ενώ υπάρχουν μέχρι στιγμής και δύο αγνοούμενοι.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γνωστοποιήθηκε ότι «τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται» με την συμπλήρωση ότι «θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Από το τροχαίο υπάρχουν θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ίσως είναι δύσκολο να αναγνωριστούν επί του παρόντος. Επισήμως πάντως γίνεται λόγος για δύο αγνοούμενους, εκτός από τους τρείς νεκρούς .

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν και 7 Έλληνες τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

Οι φωτογραφίες από το σημείο του φρικτού τροχαίου δείχνουν το λεωφορείο που μετέφερε τους 19 Έλληνες στρατιωτικούς ολοσχερώς καμμένο.

Το φρικτό τροχαίο έγινε στο δρόμο από την Βεγγάζη προς την πόλη Ντέρνα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες

Μετά τα τραγικά νέα του τροχαίου, από το ΓΕΕΘΑ δόθηκε εντολή σε ένα C-130 να απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα για τη Λιβύη. Το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λιβύη ώρα 22:48 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποστολή αποτελείτο από 19 άτομα τα οποία έφτασαν το πρωί της Κυριακής μεταφέροντας τρεις τόνους τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Η αποστολή αποτελείτο από στελέχη του Ελληνικού Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι αρχικές αναφορές από το ΓΕΕΘΑ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών έκαναν λόγο για αριθμό Ελλήνων στρατιωτικών που τραυματίστηκαν ελαφρά. Δυστυχώς, η εκδοχή αυτή διαψεύστηκε οικτρά.

Το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και ακόμη 7 είναι σοβαρά τραυματισμένοι ως αποτέλεσμα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος. «Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο Λίβυοι επίσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook