Iσραήλ: Και με τον νόμο το «φακέλωμα» για τους μη εμβολιασμένους
Νόμος του κράτους είναι πια στο Ισραήλ το «φακέλωμα» πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού.
Νόμος που υιοθετήθηκε με 30 ψήφους υπέρ και 13 κατά, δίνει στις τοπικές αρχές, στον γενικό διευθυντή του υπουργείου Παιδείας και σε ορισμένα μέλη του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων τη δυνατότητα να λαμβάνουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ο σκοπός αυτού του νόμου, που έχει ισχύ τριών μηνών ή έως ότου κηρυχθεί η λήξη της πανδημίας, είναι “να επιτρέπει σε αυτούς τους οργανισμούς να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμβολιάζονται απευθυνόμενοι σε αυτούς προσωπικά”, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοβουλίου.
Το Ισραήλ χορήγησε τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech σε τρία εκατομμύρια ανθρώπους, ή σχεδόν στο ένα τρίτο των περίπου εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.
Το εβραϊκό κράτος άνοιξε ξανά την Κυριακή τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα για ολόκληρο τον πληθυσμό στο πλαίσιο της χαλάρωσης της τρίτης καραντίνας του από την αρχή της επιδημίας Covid-19.
Παρότι, ορισμένα μέρη είναι ανοιχτά σε όλους, άλλα είναι προσβάσιμα μόνο σε άτομα που έχουν “πράσινη ταυτότητα”, που σημαίνει ότι έλαβαν τη δεύτερη δόση εμβολίου πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα ή ότι έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
Αλλά αυτή η πολύτιμη ταυτότητα επικρίνεται από μερίδα του πληθυσμού που τη βλέπει ως μορφή διάκρισης κατά των μη εμβολιασμένων.
Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης σήμερα, η επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Μεράβ Μιχαέλι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι “αρνείται στους πολίτες το δικαίωμά τους στην εμπιστευτικότητα όσον αφορά τα ιατρικά τους δεδομένα”.
Η ανακοίνωση της Κνεσέτ (κοινοβούλιο) αναφέρει ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό εκτός από το να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.
Ο βουλευτής Χάιμ Κατζ, του δεξιού κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού, υπερασπίστηκε τον νόμο ως τρόπο προώθησης του εμβολιασμού.
Περισσότερα από 760.000 κρούσματα της Covid-19 έχουν καταγραφεί επίσημα στο Ισραήλ από την αρχή της πανδημίας, από τα οποία περισσότερα από 5.600 ήταν θανατηφόρα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη – Αφροδίτη Νέστορα: Παίρνει εξιτήριο – Απολογείται ο 24χρονος για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της
- Ιωάννα Τούνη: Η απάντηση στο σχόλιο «είσαι μαμά, δεν μπορείς να ντύνεσαι έτσι» μέσα από βίντεο
- H Αλεξάνδρα Παναγιώταρου έκανε διακοπές στις Σεϋχέλλες και φωτογραφήθηκε καλυμμένη μόνο με αφρούς – Εικόνες
- Κυψέλη: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ρωγμές και καθιζήσεις σε πολυκατοικίες λόγω του μετροπόντικα για τη Γραμμή 4 του Μετρό
- Marfin: Η μαρτυρία του δημοσιογράφου που «έπιασε» πρώτος με τον φωτογραφικό φακό τους «5» – «Eνστικτωδώς έβγαλα τη μηχανή» (βίντεο)
- Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
- Ρία Ελληνίδου: Οι φωτογραφίες με κίτρινο μπικίνι και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου
- Οι Ισπανοί κυριάρχησαν απόλυτα απέναντι στη Γαλλία και πέρασαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook