Ψευδείς ισχυρισμοί σκάβουν τον πολιτικό μου τάφο, η αντίδραση του - Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχθηκαν ράβδους χρυσού και μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι έλαβε ο 69χρονος Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του.

Ο 69χρονος Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η 57χρονη σύζυγός του, Ναντίν, βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για διαφθορά και συγκεριμένα:

• συνωμοσία για διάπραξη δωροδοκίας

• συνωμοσία για διάπραξη απάτης και

• συνωμοσία για εκβίαση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι φέρεται να  πήρε χρήματα από τρεις  Αιγύπτιους επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, το διάστημα από το 2018 έως το 2022, για να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του στην Ουάσιγκτον ώστε να προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, αλλά και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Κατηγορούμενοι είναι και οι επιχειρηματίες εκτός από το ζεύγος Μενέντεζ

Από έρευνα των αρχών στο σπίτι τους, βρέθηκαν μπάρες χρυσού αξίας 100.000 δολαρίων, 480.000 δολάρια σε μετρητά. Μεταξύ των δώρων περιλαμβάνεται και ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ενώ φέρεται να έγιναν και πληρωμές στεγαστικού δανείου.

Πληροφορίες της ΕΡΤ λένε ότι ο κ. Μενέντεζ πέρασε ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Οι αρχές αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει ήδη τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θεωρούν ότι είναι προϊόντα δωροδοκίας.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο οι πέντε κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λένας Αργύρη μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, ο κ. Μενέντεζ δεν θα μπορεί να είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά ο κ. Μενέντεζ κατηγορείται για δωροδοκία. Το 2015 είχε αθωωθεί.

Μενέντεζ: Δυνάμεις στο παρασκήνιο προσπαθούν να με φιμώσουν

Ο Μπομπ Μενέντεζ κάνει λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης και για εκστρατεία κατασυκοφαντησής του.
H δήλωση του Μπομπ Μενέντεζ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου hellasjournal:

“Για χρόνια, δυνάμεις στο παρασκήνιο προσπαθούν επανειλημμένα να σιγήσουν τη φωνή μου και να σκάψουν το πολιτικό μου τάφο. Από τότε που αυτή η έρευνα διέρρευσε σχεδόν έναν χρόνο πριν, υπήρξε μια ενεργή εκστρατεία δυσφήμισης με ανώνυμες πηγές και υπαινιγμούς για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αναπομπής όπου δεν υπάρχει.
Οι υπερβολές αυτών των εισαγγελέων είναι προφανείς. Έχουν παραποιήσει τον φυσιολογικό έργο ενός γραφείου του Κογκρέσου. Σα να μη φτάνουν οι ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου, έχουν επιτεθεί και στη σύζυγό μου για τις φιλικές σχέσεις που είχε πολύ πριν από τη γνωριμία μας.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εκστρατεία απλώς δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας πρώτης γενιάς Λατινοαμερικανός από ταπεινές αρχές μπορεί να ανέβει στο αξίωμα του Αμερικανού Γερουσιαστή και να υπηρετήσει με τιμή και αξιοπρέπεια. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς τους στόχους.

Έχω κατηγορηθεί ψευδώς και προτού επιτρέψω στις δυνάμεις της εξουσίας να με κατατροπώσουν, οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ είχαν τη δυνατότητα να διακρίνουν ότι ήμουν αθώος. Έχω εργαστεί καθημερινά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους με το να αγωνίζομαι για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, την αναβάθμιση των υποδομών και τη μείωση των δαπανών για τις οικογένειες του Νιου Τζέρσεϊ.

Επίσης, είμαι ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες σε όλο τον κόσμο – είτε αυτοί βρίσκονται στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία ή αλλού – αγωνιζόμενος εναντίον των δυνάμεων του κατευνασμού και στέκοντας στο πλευρό εκείνων που υπερασπίζονται την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στο να συνεχίσω αυτό το σημαντικό έργο και δεν θα αποσπαστώ από τις αβάσιμες κατηγορίες.

Στους υποστηρικτές μου, τους φίλους και την κοινότητα συνολικά, σας ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς δεν κατάλαβαν σωστά και να διατηρήσετε την κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα λυθεί με επιτυχία όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα και οι συμπολίτες μου του Νιου Τζέρσεϊ θα το δουν αυτό όπως είναι.”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook