Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. «Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε» είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι στο κέντρο της Άγκυρας όπου βρίσκονται όλα τα υπουργεία, κυβερνητικά κτίρια και η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση η οποία σήμερα θα ξεκινούσε τις εργασίες της.

Για τρομοκρατική ενέργεια κάνουν λόγο οι αρχές. Νεκροί και οι δύο φερόμενοι δράστες ενώ δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τουρκική πρωτεύουσα, τραυματίζοντας 2 αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

Το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί στην Άγκυρα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, και κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε στις 2 το μεσημέρι τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ένα παγιδευμένο όχημα με δύο άτομα, με το ένα άτομο ζωσμένο με εκρηκτικά, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο, με τους αστυνομικούς να πυροβολούν. Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, στον ΣΚΑΙ οι δυο δράστες είναι νεκροί, ενώ έχουν τραυματιστεί και δύο αστυνομικοί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: «Γύρω στις 09.30, έγινε βομβιστική επίθεση από δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας. Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Ακόμα ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανηλεώς μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook