Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 40χρονου οδηγού o oποίος είναι μεταξύ των νεκρών στο φρικτό τροχαίο - Εξετάζεται η άσφαλτος και το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο σημείο του δυστυχήματος. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν Ουκρανοί, Γερμανοί, Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες

Συγκλονισμένη είναι η ιταλική κοινή γνώμη, από το φρικτό δυστύχημα έξω από τη Βενετία με τους 21 νεκρούς
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Βενετία , μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς που σημειώθηκε τη νύχτα. Το δυστύχημα έγινε όταν λεωφορείο  έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε, στη Βενετία, και έπιασε φωτιά. Το λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα, από ύψος 30 μέτρων, και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα δυο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους είναι ένα βρέφος λίγων μηνών και ένα 12χρονο κορίτσι.

«Το λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε της Βενετίας», δήλωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση «RAI» ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας, Ρενάτο Μποράζο. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν Ουκρανοί, Γερμανοί, Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες, σύμφωνα με τα διαβατήρια που έχουν περιέλθει στην κατοχή των ιταλικών αρχών. Το λεωφορείο επέστρεφε από το κάμπινγκ Hu – πρώην Jolly- στη Mαργκέρα.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες πιθανότατα επέβαιναν και Ουκρανοί πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά στο κάμπινγκ της Μαργκέρα, καθώς στα συντρίμμια του οχήματος βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια. Εκπρόσωπος των αρχών της Βενετίας δήλωσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου ήταν ο 40χρονος Aλμπέρτο Ριζότο .


Οι πρώτοι συγγενείς των 21 θυμάτων και των 15 τραυματιών καταφτάνουν στο κάμπινγκ της πόλης για να ταυτοποιήσουν τις σορούς των οικείων τους.

Στόχος είναι να εξακριβωθεί αν το τραγικό δυστύχημα προήλθε από βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού.

Οι τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στην εντατική δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

«Από τους 15 τραυματίες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 11: 4 Ουκρανοί, 1 Γερμανός, 1 Γάλλος, 1 Κροάτης, 2 Ισπανοί και 2 Αυστριακοί» ανακοίνωσε η περιφέρεια Βενετίας. Στο λεωφορείο φαίνεται να επέβαιναν συνολικά 39 άνθρωποι.

Για «σκηνές αποκάλυψης» έκανε λόγο ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο. Δεν υπάρχουν λόγια, τόνισε.
Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook