Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Τούρκος υπουργός έθεσε υπόψη του κ. Μπλίνκεν «με έντονο τρόπο ότι οι ΗΠΑ, ως σύμμαχος, θα πρέπει να σταματήσει να συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση YPG στη βόρεια Συρία»

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Τούρκος υπουργός έθεσε υπόψη του κ. Μπλίνκεν «με έντονο τρόπο ότι οι ΗΠΑ, ως σύμμαχος, θα πρέπει να σταματήσει να συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση YPG στη βόρεια Συρία».

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, Αντονι Μπλίνκεν και Χακάν Φιντάν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Τούρκος υπουργός έθεσε υπόψη του κ. Μπλίνκεν «με έντονο τρόπο ότι οι ΗΠΑ, ως σύμμαχος, θα πρέπει να σταματήσει να συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση YPG στη βόρεια Συρία και σημείωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία θα συνεχιστούν αποφασιστικά», αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται επίσης ότι, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων της Τουρκίας, συζητήθηκε ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ της Τουρκίας και των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία. Σύμφωνα με την Άγκυρα, σε σχέση με την κατάρριψη του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία, υπήρξε συμφωνία ο μηχανισμός αυτός να λειτουργήσει αποτελεσματικά με τρόπο που δεν θα εμποδίζει τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook