Η Ναργκίς Μοχαμαντί, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη και μαστίγωση για αντεθνική προπαγάνδα.

Στη Ναργκίς Μοχαμαντί που είναι κρατούμενη στις Ιρανικές φυλακές απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης , μια βράβευση – χαστούκι στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης.

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε να απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης για το 2023 στη Ναργκίς Μοχαμαντί για τον αγώνα της ενάντια στην καταπίεση των γυναικών στο Ιράν», είπε η πρόεδρος Επιτροπής Νόμπελ.

Έχει συλληφθεί 13 φορές – Καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξη
Μέχρι τώρα, η 51χρονη ακτιβίστρια έχει συνελήφθη 13 φορές από το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης και έχει καταδικαστεί πέντε φορές σε 31 χρόνια κάθειρξη και 154 χτυπήματα με μαστίγιο.

«Ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να σας πω ότι οι εκτελέσεις σταμάτησαν στο Ιράν και ότι οι γυναίκες στη χώρα μου έχουν τα δικαιώματά τους και ότι βιώνουμε καλύτερη κατάσταση στα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν», είχε πει.
Η εφημερίδα New York Times μεταφέρει την πρώτη δήλωση της ακτιβίστριας.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ενάντια στις ανελέητες διακρίσεις, την τυραννία και την καταπίεση με βάση το φύλο από την καταπιεστική θεοκρατική κυβέρνηση μέχρι την απελευθέρωση των γυναικών».

Το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης αντέδρασε στη βράβευση με την ειρωνική φράση, «οι Δυτικοί αντάμειψαν τον αγώνα της Μοχαμαντί κατά της εθνικής ασφάλειας του Ιράν».

16χρονη ξυλοκοπήθηκε γιατί δεν φορούσε μαντίλα
Και όλα αυτά, μόλις λίγες μέρες μετά το νέο περιστατικό βίας για τη μαντήλα.

Η 16χρονη Αρμίτα Γκαραβάντ μπαίνει σε συρμό του μετρό με τα μαλλιά της ακάλυπτα.

Λίγες στιγμές μετά, οι φίλες της τη βγάζουν από το βαγόνι και την μεταφέρουν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.
Ακτιβιστές επιμένουν πως το κορίτσι ξυλοκοπήθηκε από την Αστυνομία Ηθών επειδή δεν φορούσε μαντήλα.

Πριν ένα χρόνο η δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την Αστυνομία των Ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά την μαντήλα της πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook