Εκατόμβη νεκρών από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και τα αντίποινα με 200 νεκρούς στη Γάζα πάνω από 100 Ισραηλινούς και εκατοντάδες τραυματίες

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είναι σε κατάσταση πολέμου με πάνω από 2.200 ρουκέτες να έχει ρίξει το στο Ισραήλ η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Τουλάχιστον 100 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τη σημερινή επίθεση της Χαμάς, μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12.

Αξιωματούχοι Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Από την άλλη, το ισραηλινό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι περίπου 50 ισραηλινοί όμηροι κρατούνται από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα.

Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης, ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι «δεκάδες θύματα» έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα και ότι «μεγάλος αριθμός θλιμμένων οικογενειών έσπευσε στο νοσοκομείο μόλις έμαθε την είδηση».

Καθώς οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε όλο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είναι σε κατάσταση πολέμου, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας.

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε», λέει ο Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε πόλεμο, ύστερα από την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Ισραηλινός ηγέτης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ.

«Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν φαντάζεται», πρόσθεσε επιπλέον και συνέχισε: «Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε».

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ “καταδικάζουν απερίφραστα” τις επιθέσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον ισραηλινών αμάχων και στηρίζουν σθεναρά την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN.

Επικαλούμενο ανακοίνωση του εκπροσώπου, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησε με τον ισραηλινό ομόλογό του Τζάτσι Χανέκμπι και οι δύο άνδρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Γαλλία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από χώρους λατρείας και εβραϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα
Η ασφάλεια ενισχύθηκε σήμερα γύρω από χώρους λατρείας και εβραϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία, ιδιαίτερα στο Παρίσι και τα προάστια του, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ η παλαιστινιακή Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Κατόπιν αιτήματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, «έχουμε ήδη δώσει εντολές στους νομάρχες να προστατεύσουν τους κοινοτικούς χώρους και μόλις επιστρέψω στο Παρίσι, θα προεδρεύσω μιας συνάντησης ασφαλείας για να γνωρίζω τις δυσκολίες που θα μπορούσαμε να έχουμε σε εθνικό επίπεδο “, εξήγησε ο υπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουλούζη, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή “δεν υπάρχει απειλή”.
Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «είναι εξαιρετικά προσεκτικός» σε ό,τι αφορά στην προστασία χώρων λατρείας όπως συναγωγές, αλλά και σχολεία.

Στο Παρίσι, ο αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νούνιες ζήτησε «αυξημένη επαγρύπνηση” από το προσωπικό του σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας .

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τις εχθρικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οξύνουν την κατάσταση.
“Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πρέπει να αποφεύγουν τις επιθετικές ενέργειες”, είπε σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του ΑΚP στην Άγκυρα.

Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες καταδίκασε σήμερα στην πλατφόρμα Χ τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ. “Καταδικάζουμε σφόδρα τις πολύ σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την βία χωρίς διακρίσεις. Η πλήρης αλληλεγγύη μας προς τα θύματα”.

Καταδίκη της ευρωπαϊκής ηγεσίας για τις επιθέσεις στο Ισραήλ
Την καταδίκη της για τις επιθέσεις στο Ισραήλ εξέφρασε η ευρωπαϊκή ηγεσία.
«Καταδικάζουμε σθεναρά τις αδιάκριτες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον του Ισραήλ και του λαού του σήμερα το πρωί, προκαλώντας τρόμο και βία κατά αθώων πολιτών.

Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα. Η ΕΕ στέκεται αλληλέγγυα με τον ισραηλινό λαό σε αυτή τη φρικτή στιγμή» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Είναι η τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε «απερίφραστα την επίθεση που πραγματοποίησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Είναι η τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται έναντι τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων».

Ζ.Μπορέλ: Η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ
«Αυτή η φρικτή βία πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η τρομοκρατία και η βία δεν λύνουν τίποτα» σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσθέτοντας ότι «η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ρ.Μέτσολα: Ο τρόμος δεν θα επικρατήσει ποτέ
Tέλος, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα υπογράμμισε : «καταδικάζουμε τον τρόμο και τη βία που ασκείται εναντίον αθώων ανθρώπων. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που βρίσκονται υπό πυρά, όλους τους πρώτους ανταποκριτές και αυτούς που αμύνονται ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις. Ο τρόμος δεν θα επικρατήσει ποτέ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook