Τεράστιες καταστροφές από τον φονικό σεισμό των 6,3 βαθμών στο Αφγανιστάν με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να ανεβαίνει.

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο (7/10) στο δυτικό Αφγανιστάν αυξήθηκε στους 120 και πάνω από 1.000 είναι οι τραυματίες.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο (7/10) στο δυτικό Αφγανιστάν αυξήθηκε σε περίπου 120 και άλλοι 1.000 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι αρχές αντιμετώπισης καταστροφών, καθώς απελπισμένες οικογένειες έσκαβαν μέσα στη νύχτα για να απελευθερώσουν συγγενείς τους που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, της Χεράτ, και τον ακολούθησαν οκτώ μετασεισμοί με μεγέθη μεταξύ 4,3 και 6,3 βαθμών.

Καθώς έπεφτε η νύχτα στο χωριό Sarboland της περιφέρειας Zinda Jan, στην αγροτική επαρχία Herat, ένας δημοσιογράφος του AFP είδε δεκάδες σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί κοντά στο επίκεντρο των σεισμών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook