Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη –Σε πάνω 300 ανέρχονται οι νεκροί στο έδαφος του Ισραήλ, ενώ 313 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα. Χιλιάδες οι τραυματίες

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ο αριθμός των νεκρών και στις δύο πλευρές από τον πόλεμο των Παλαιστινιακών δυνάμεων της Χαμάς με το Ισραήλ ανέρχεται σε άνω των 600 με το Ισραήλ να καταγράφει μέχρι στιγμής 350 νεκρούς και πάνω από 300 στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, o στρατός του Ισραήλ εμφανίζεται σήμερα το πρωί να ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επιχειρήσεις του για την απελευθέρωση των ομήρων και την εξουδετέρωση των μαχητών της Χαμάς που βρίσκονται ακόμη σε ισραηλινό έδαφος.


Στο μεταξύ νέες διαστάσεις λαμβάνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή μετά και την επίσημη εμπλοκή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο που ξέσπασε στο Ισραήλ με την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. Καθώς οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη, η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα Κυριακή αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση τριών ισραηλινών τοποθεσιών σε μια περιοχή γνωστή ως «Φάρμες της Σεμπάα» χρησιμοποιώντας πυραύλους και πυροβολικό, δηλώνοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό. . Η «Φάρμες της Σεμπάα» θεωρείται από τον Λίβανο ως περιοχή κατεχόμενη από το Ισραήλ και τη διεκδικεί ως δική του από το 1967.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά και drones, όπου έπληξαν θέση της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.

Σχεδόν 5.000 έφεδροι φεύγουν από την Ελλάδα για το Τελ Αβίβ
Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα προγραμματίζει να στείλει αεροπλάνα στη χώρα μας ώστε οι ισραηλινοί έφεδροι που ζουν εδώ να στρατευθούν και να πολεμήσουν κατά της Χαμάς στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει προγραμματίσει γύρω στις 20 πτήσεις από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ, οι οποίες θα μεταφέρουν σχεδόν 5.000 εφέδρους στη χώρα ώστε να παρουσιαστούν στον στρατό και να πολεμήσουν κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιστράτευση των εφέδρων του ισραηλινού στρατού έχει ξεκινήσει από χθες Σάββατο (7.10.2023), από την πρώτη στιγμή που η ομοβροντία ρουκετών της Χαμάς κατά του Ισραήλ συνεχίστηκε με εισβολή των ισλαμιστών στα ισραηλινά εδάφη.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν πούλμαν γεμάτα εφέδρους να φτάνουν στις στρατιωτικές βάσεις και στα πεδία μάχης, προκειμένου να ενισχυθούν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά της Χαμάς, για τον οποίο ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι «θα έχει διάρκεια αλλά θα νικήσουμε».

Το χρονικό της επίθεσης της Χαμάς 

Για λόγους που προκαλούν παγκόσμια απορία και έχουν τεθεί υπό διερεύνηση από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Οκτωβρίου 2023 οι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν μία άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική, θεαματικά σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση στους αντιπάλους τους.

Ο ξαφνικός καταιγισμός πυρών από τη Χαμάς έγινε με 5.000 ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν στόχους σε διάφορα σημεία του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της πρωτεύουσας της χώρας, το Τελ Αβίβ καθώς και την Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα, οι κομάντο της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό έδαφος χρησιμοποιώντας ακόμη και αλεξίπτωτα πλαγιάς, σκοτώνοντας αδιακρίτως και συλλαμβάνοντας ομήρους Ισραηλινούς, πολίτες και στρατιώτες.

Η ισραηλινή πλευρά, παρότι σε πρώτη φάση συνελήφθη κοιμώμενη, κινητοποίησε τάχιστα τον αμυντικό μηχανισμό της, εκκινώντας μια αντιστοίχως σφοδρή αντεπίθεση στους Παλαιστινίους αυτονομιστές. Το Ισραήλ, εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων από ξηράς, θαλάσσης και αέρος, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρισμού στην περιοχή.

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ εκδηλώθηκε ακριβώς 50 χρόνια και μία ημέρα μετά από το ξέσπασμα της αιματηρής αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης η οποία ονομάστηκε «πόλεμος του Γιόμ Κιππούρ». Και, καθόλου τυχαία, η σύγκριση ανάμεσα στις δύο πολεμικές αναφλέξεις ήταν αυτόματη. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η εν εξελίξει επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είναι ήδη η πλέον φονική από την εποχή του Γιόμ Κιπούρ, ενός πολέμου που ξέσπασε στις 6 Οκτωβρίου του 1973 και προκάλεσε το θάνατο περίπου 2.800 Ισραηλινών και 8.000 στην επιτιθέμενη συμμαχία Αιγύπτου-Συρίας.

Στην τρέχουσα σύρραξη, στο πλευρό των μαχητών της Χαμάς έχει τεθεί το Ιράν. Με επίσημες ανακοινώσεις σε πανηγυρικό τόνο, η κυβέρνηση της Τεχεράνης συγχαίρει τη Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι προσδοκά την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τους κατακτητές».

Από την άλλη ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν καταδικάζει την επίθεση της Χαμας και δηλώνουν την στήριξη τους στο Ισραήλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook