Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αυξήσει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη ηρεμίας στις μάχες μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε την Κυριακή το Ισραήλ και την Χαμάς «να υποστηρίξουν την ειρήνη» και να απόσχουν από το να βλάψουν τους αμάχους. «Δεν υπάρχει κανένα καλό στο (να επιτίθεται) σε άμαχους», είπε ο Ερντογάν καθώς ο πόλεμος μαίνεται γύρω από τη Γάζα.

ΟΕρντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αυξήσει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη ηρεμίας στις μάχες μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων, αλλά πρόσθεσε ότι η λύση δύο κρατών είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί περιφερειακή ειρήνη.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων συγκρούσεων και ζητημάτων στην Μέσης Ανατολής, και πρόσθεσε ότι είναι πλέον ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

«Η υλοποίηση ενός ανεξάρτητου, γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, δεν μπορεί να καθυστερήσει» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook