Η Χαμάς είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ (Moussa Abu Marzouk )είπε στο Al Jazeera σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε “κάτι τέτοιο ” και “σε όλους τους πολιτικούς διαλόγους” όταν ρωτήθηκε εάν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο νωρίτερα σήμερα σε διαφορετικό μήκος κύματος, ήταν η ανατριχιαστική απειλή από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, στη σκιά των μαζικών επιδρομών της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα αρχίσουμε να εκτελούμε έναν ισραηλινό αιχμάλωτο για κάθε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό κατοικιών πολιτών, χωρίς προειδοποίηση» απείλησε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ομπέιντα όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας, προς τον λαό του Ισραήλ, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους το σχέδιο «εξουδετέρωσης της Χαμάς», λέγοντας πως «τα αντίποινα μόλις ξεκίνησαν» και ότι αναμένονται «πολύ δύσκολα και τρομερά» πράγματα.
«Πολίτες του Ισραήλ, βρισκόμαστε στην τρίτη μέρα αυτού του πολέμου. Παλεύουμε για το σπίτι μας και για την ύπαρξή μας», τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μάλιστα μέσω της πλατφόρμας X, έστειλε νέο μήνυμα – απάντηση του Τελ Αβίβ στη Χαμάς
Έτσι, δημοσιεύοντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Πάνω από 300.000 έφεδροι σε ετοιμότητα για τη χερσαία επιχείρηση
Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει αριθμό ρεκόρ 300.000 εφέδρων, οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν στην ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί, ως απάντηση στην πολυμέτωπη επίθεση της Χαμάς από τη Γάζα, μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters.

«Ποτέ δεν έχουμε επιστρατεύσει τόσους έφεδρους σε τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι. «Προχωράμε στην επίθεση».

Ισραηλινά αεροσκάφη σφυρκοπούν με ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη πυρός τις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις ανακτούν τα εδάφη που κατελήφθησαν από εισβολείς της Χαμάς.

Πάνω από 900 νεκροί Ισραηλινοί και 700 Παλαιστίνιοι

Τα ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση της Χαμάς ανέβηκε στους 900. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τουλάχιστον 687 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 3.726 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον αποκλεισμένο θύλακα από το Σάββατο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook