Απίστευτες είναι οι αγριότητες των τρομοκρατών της Χαμάς μετά την εισβολή τους στο Ισραήλ.

Οι ιστορίες των κατοίκων στο νότιο Ισραήλ Ισραήλ που έπεσαν θύματα της εισβολής της Χαμάς, κάνουν το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.

Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που μια Ισραηλινή και τα δύο μικρά παιδιά της, σέρνονται ουρλιάζοντας από το σπίτι τους κοντά στα σύνορα της Γάζας, από τρομοκράτες της Χαμάς πριν εξαφανιστούν.

Η Shiri Silberman-Bibas, 30 ετών, κρυβόταν σε ένα ασφαλές δωμάτιο με τον σύζυγό της Yarden, τον εννιά μηνών Kfir και την τρίχρονη Ariel όταν στο Ισραήλ εισέβαλαν οι μαχητές το Σάββατο.

Οπλισμένος μόνο με ένα μικρό πιστόλι, ο Yarden ήλπιζε να υπερασπιστεί την οικογένειά του και το σπίτι τους στο Κιμπούτς Nir Oz καθώς γίνονταν επιδρομές σε χωριά – σε μια επίθεση που σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς ενώ πάνω από 100 είναι οι όμηροι που έπιασαν οι μαχητές της Χαμάς.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο πατέρας έστειλε μήνυμα στους συγγενείς «Σας αγαπώ όλους» καθώς βρίσκονταν στο καταφύγιο, με τους μαχητές να πυροβολούν με ημιαυτόματα όπλα έξω από το παράθυρό τους, σύμφωνα με αναφορές. Μισή ώρα αργότερα, έγραψε με αγωνία «μπαίνουν», πριν σταματήσει η επικοινωνία.


Έκτοτε δεν έγινε λόγος για την οικογένεια και οι γονείς της Σίρι, ο Γιόσι και η Μάργκιτ Σίλμπερμαν, αγνοούνται και φοβούνται ότι έχουν απαχθεί.

Αργότερα, εμφανίστηκε βίντεο που δείχνει την ταραγμένη μητέρα να κρατά σφιχτά τα δύο παιδιά της καθώς απήχθησαν, χωρίς σημάδια από τον πατέρα τους, ενώ τρομοκρατημένοι άνθρωποι γύρω της ουρλιάζουν: «Έχει ένα μωρό».

Η φωτογραφία της μητέρας που έχει γίνει σύμβολο από διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο κατά της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, αποτυπώνει τον τρόμο που βιώνει εκείνη τη στιγμή.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη Shiri να κλαίει με λυγμούς καθώς η ίδια και τα παιδιά της απομακρύνονται από τους μαχητές έχει πυροδοτήσει αγωνία στην εβραϊκή κοινότητα σε όλο τον κόσμο.

«Ελπίζω μόνο ότι είναι ζωντανοί και ότι είναι μαζί. Και τους θέλω στο σπίτι, μαζί μου, για να τους αγκαλιάσω σφιχτά ξανά», δήλωσε η ανιψιά του ζευγαριού Yifat Zeiler. Η ίδια χαρακτήρισε την κατάσταση «καταστροφή».

Η οικογένεια πιστεύεται ότι είναι λίγοι μόνο από τους 150 Ισραηλινούς -ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι- που απήγαγε η Χαμάς και μετέφερε στη Γάζα. Άλλοι 900 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τη Χαμάς, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η κατάσταση για τους απαχθέντες Ισραηλινούς είναι Η κατάσταση για τους απαχθέντες Ισραηλινούς είναι τραγική, καθώς η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς απείλησε τη Δευτέρα ότι θα σκοτώνει έναν κρατούμενο για κάθε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «με στόχο αθώους πολίτες».εφιαλτική , καθώς η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς απείλησε τη Δευτέρα ότι θα σκοτώνει έναν κρατούμενο για κάθε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «με στόχο αθώους πολίτες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook