Οι επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ είναι το "απόλυτο κακό", επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος και μίλησε για αγριότητα που "συγκλονίζει", κάνοντας λόγο για "σκοτωμένα βρέφη, ολόκληρες οικογένειες που σφαγιάστηκαν".

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Η Χαμάς δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά τρόμο και αιματοχυσία».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες μεταξύ των νεκρών μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.
Επίσης υπάρχουν και Αμερικανοί πολίτες μεταξύ των ομήρων που έχει στα χέρι της η Χαμάς,
“Τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί και ξέρουμε πλέον ότι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται από τη Χαμάς”.

Ο Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία στο λευκό Οίκο μίλησε για τις φρικαλεότητες από την πλευρά της Χαμάς για την οποία είπε ότι δρά με τη μέθοδο του ISIS.

“Βρέφη στην αγκαλιά της μητέρας τους, παππούδες και γιαγιάδες σε αναπηρικά καροτσάκια, επιζώντες του Ολοκαυτώματος που απήχθησαν και κρατήθηκαν όμηροι – όμηρους τους οποίους η Χαμάς απειλεί τώρα να εκτελέσει παραβιάζοντας κάθε κώδικα ανθρώπινης ηθικής. Είναι αποκρουστικό. Η βαρβαρότητα της Χαμάς – αυτή η αιμοσταγία – φέρνει στο νου τα χειρότερα – τις χειρότερες μανίες του ISIS. Αυτό είναι τρομοκρατία.

Και πρόσθεσε : Αλλά δυστυχώς, για τον εβραϊκό λαό, δεν είναι καινούργιο. Αυτή η επίθεση έφερε στην επιφάνεια οδυνηρές αναμνήσεις και τα σημάδια που άφησαν χιλιετίες αντισημιτισμού και γενοκτονίας του εβραϊκού λαού. Άρα, αυτή τη στιγμή, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Και θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να φροντίσει τους πολίτες του, να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία.. Η Χαμάς δεν υποστηρίζει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση. Ο δηλωμένος σκοπός του είναι η εξόντωση του κράτους του Ισραήλ και η δολοφονία των Εβραίων. Χρησιμοποιούν τους Παλαιστίνιους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες. Η Χαμάς δεν προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από τρόμο και αιματοχυσία χωρίς να λαμβάνει υπόψη το ποιος πληρώνει το τίμημα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει “πρόσθετους πόρους” για να υποστηρίξει το Ισραήλ μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν επίσης τη στρατιωτική (τους) παρουσία στην περιοχή για να ενισχύσουν την αποτρεπτική προσπάθειά (τους)”.

“Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πρόσθετους πόρους, αν καταστεί αναγκαίο”.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εσωτερική απειλή που μπορεί να προκύψει μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ακόμη είπε ότι επικοινώνησε  με τους ηγέτες της Γαλλίας,  της Γερμανίας,  της Ιταλίας και του  Ηνωμένου Βασιλείου “για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και να συντονίσουμε την ενιαία απάντησή μας”.

Το FBI ανακοίνωσε νωρίτερα ότι “παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις” αλλά πρόσθεσε ότι “δεν έχει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν μια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ”.

Παράλληλα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι 20 ή και περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς. Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς που φέρονται ως αγνοούμενοι, κρατούνται όμηροι.

“Πιστεύουμε ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί, οι οποίοι επί τους παρόντος αγνοούνται, αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι. Απλώς αυτός είναι ο αριθμός των αγνοουμένων αυτήν τη στιγμή”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook