Η απόλυτη καταστροφή στη Γάζα μετά την επίθεση του Ισραήλ ως απάντηση στην εισβολή και στις σφαγές της Χαμάς. Βίντεο από drone δείχνουν την απόλυτη καταστροφή σε κτίρια και υποδομές στη Γάζα, την ώρα που το Ισραήλ ανακοινώνει ότι οι δυνάμεις του έχουν επιτεθεί σε περισσότερους από 1000 στόχους @aljazeeraenglish Drone footage shows the extent […]

Η απόλυτη καταστροφή στη Γάζα μετά την επίθεση του Ισραήλ ως απάντηση στην εισβολή και στις σφαγές της Χαμάς.

Βίντεο από drone δείχνουν την απόλυτη καταστροφή σε κτίρια και υποδομές στη Γάζα, την ώρα που το Ισραήλ ανακοινώνει ότι οι δυνάμεις του έχουν επιτεθεί σε περισσότερους από 1000 στόχους

@aljazeeraenglish

Drone footage shows the extent of damage to #Gaza City after four days of Israeli bombardment. The #UN says more than 120,000 people have been internally displaced. #israel #palestine

♬ original sound – Al Jazeera English

@chizoba.godwin

♬ original sound – Chizoba Godwin

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, περίπου 1.055 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν -μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες- ενώ από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, τραυματίστηκαν άλλα 5.180 άτομα.

Βαρύς ο φόρος αίματος και από την πλευρά του Ισραήλ με πάνω από 1000 νεκρούς

Η τρομακτική προοπτική μίας ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στην Γάζα

Στο μεταξύ, ανάμεσα στα πιθανότερα σενάρια του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς περιλαμβάνεται μία ισραηλινή χερσαία επίθεση κατά της Γάζας. Μία τρομακτική προοπτική πολεμικής σύγκρουσης στην καρδιά μίας ακραία πυκνοκατοικημένης πόλης, με ένα εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο από σήραγγες και με την παρουσία ομήρων, στην πλειονότητά τους Ισραηλινών.

Την Δευτέρα, το Ισραήλ διέταξε την άμεση διακοπή πάσης φύσεως τροφοδοσίας της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της «πλήρους πολιορκίας» του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από την Χαμάς.

Η συνέχεια μοιάζει προδιαγεγραμμένη: «Το Ισραήλ θα εξαπολύσει μεγάλη μεικτή πολεμική επιχείρηση από αέρος, ξηράς, θαλάσσης και Διαστήματος», διαβεβαιώνει μέσω του Twitter (Χ) ο Τζον Σπένσερ, ειδικός του Modern War Institute της αμερικανικής ακαδημίας West Point.

«Τα πλήγματα θα έχουν αρχικά ως στόχο τα κέντρα διοίκησης της Χαμάς και τις δυνάμεις της. Τα πυρά θα έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις. Παράλληλα, ο στρατός προετοιμάζεται για να εισβάλει στην Γάζα», προβλέπει ο Αλεξάντρ Γκρίνμπεργκ του Jerusalem Institute for Strategy and Security (JISS).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook