Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ΗΠΑ έχουν στείλει ήδη ειδικούς στη διάσωση ομήρων για να συνδράμουν τις ισραηλινές Αρχές

Οι ΗΠΑ στέλνουν ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιωτική μονάδα για να βοηθήσει τους Ισραηλινούς στη διάσωση ομήρων που έχει πιάσει η Χαμάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, της ιστοσελίδας «The Messenger» πρόκειται για Αμερικανούς κομάντος της Delta Force και της SEAL Τeam Six που είναι ειδικοί εμπειρογνώμονες διάσωσης ομήρων.

Οι ΗΠΑ έστειλαν εμπειρογνώμονες διάσωσης ομήρων για να συμβουλεύσουν τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των 150 ομήρων – συμπεριλαμβανομένων πιθανώς και ορισμένων Αμερικανών – που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με το The Messenger.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον έχει «ανθρώπους στο πεδίο» οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ισραηλινές Αρχές «με πληροφορίες και σχεδιασμό» για πιθανές επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων.

Ο Όστιν δήλωσε ότι το Πεντάγωνο έχει έναν «πυρήνα-σύνδεσμο» στο Ισραήλ, ο οποίος συνεργάζεται με τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις. Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να «αναπτύξουν γρήγορα και άλλους πόρους στην περιοχή».

Οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε μια «κοντινή ευρωπαϊκή χώρα», σύμφωνα με δύο ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που μίλησαν στο The Messenger υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι πηγές είπαν για τις μονάδες αυτές ότι θα μπορούσαν να διεξάγουν οι ίδιες μια επιχείρηση διάσωσης, αν τους δοθεί εντολή. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις θα βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επί του εδάφους στο Ισραήλ, είπαν οι πηγές. Βρίσκονται όμως μόνο λίγες ώρες μακριά με αεροπλάνο, αν χρειαστεί να επέμβουν.

Η SEAL Team Six είναι επίλεκτη ομάδα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα. Η δράση της έγινε ευρύτερα γνωστή το 2011 όταν μέλη της έφεραν σε πέρας την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην απομονωμένη έπαυλη του Αμπόταμπαντ στο Πακιστάν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι 14 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και αρκετοί εξακολουθούν να αγνοούνται. Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν χτες λόγο για 20 αγνοούμενους Αμερικανούς, που είναι μεταξύ των ομήρων χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Ωστόσο την Τρίτη, τα μέλη των οικογενειών τεσσάρων Αμερικανών εμφανίστηκαν για να πουν ότι πιστεύουν ότι οι αγαπημένοι τους απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook