Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με εκατοντάδες άμαχους νεκρούς και τραυματίες.

300.00 στρατιώτες και άρματα μάχης είναι σε αναμονή για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου όλες οι υποδομές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από το Ισραήλ. Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Παρασκευής (13/10) αναμένεται να συνεδριάσει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και σφυροκοπείται από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων

Οαριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Ο αριθμός των μαρτύρων έφθασε τους περίπου 1.200 και ο αριθμός των τραυματιών τους περίπου 5.600», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Γάζα, την έκτη ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών επιχειρήσεων αντιποίνων.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ότι το Ισραήλ «περνά στην επίθεση», υπογραμμίζοντας
ότι κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό. «Τώρα είναι καιρός για πόλεμο» δήλωσε
ο πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου, Μπένι Γκαντζ, ο οποίος δέχτηκε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι δυο άνδρες είπαν ότι «παραμερίζουν όλες τις διαφορές τους για να πολεμήσουν έναν εχθρό χειρότερο από την ISIS».

Με πληροφορίες από ertnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook