Nέα προθεσμία του ισραηλινού στρατού στους αμάχους της Γάζας να εκκενώσουν τις βόρειες περιοχές προς το νότο.

Νέο τελεσίγραφο του Ισραήλ , από τις 10:00 το πρωί του Σαββάρου ως τις 16:00 το απόγευμα ( τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), για την «ασφαλή μετακίνηση» των Παλαιστινίων από τον βορρά προς το νότο της Λωρίδας της Γάζας δίνει ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με εκπρόσωπο των IDF.

Οι κάτοικοι του Μπέιτ Χανούν θα πρέπει να πάνε στο Χαν Γιουνίς και θα ακολουθήσουν περαιτέρω οδηγίες, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος, και οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιτρέπεται να μετακινούνται στις οδούς Daldul και Al-Sana προς τις οδούς Salah Al-Din και Al-Bahr.

Εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν φροντίσει τον εαυτό τους και καλύπτονται από χτυπήματα στην περιοχή», αναφέρεται επίσης στο νέο μήνυμα. . Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για την απομάκρυνση αμάχων Παλαιστινίων έληξε χθες το βράδυ στις 8, ενώ στις 6 σήμερα το πρωί έληξε το τελεσίγραφο για την εκκένωση του νοσοκομείου της Γάζας.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης της Γάζας πήραν τον δρόμο προς τα νότια, όμως είναι αδύνατον να γίνει κάποια ακριβής εκτίμηση του αριθμού τους. Πολλοί άλλοι είπαν ότι δεν σκοπεύουν να φύγουν.
Από τα τεμένη ακουγόταν το μήνυμα: «Μείνετε στα σπίτια σας. Μείνετε στη γη σας».

Οι πρώτες χερσαίες επιχειρήσεις

Οι χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έχουν αρχίσει ήδη τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας, και σύμφωνα με την Jerusalem Post στη διάρκειά της προέλασης εντόπισαν σορούς αγνοούμενων πολιτών της χώρας.

Η εφημερίδα ανέφερε πως οι σοροί βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.
Ο αριθμός των σορών δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τις σορούς και τις μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Σταύρο Ιωαννίδη στο Ισραήλ, η παρουσία του ισραηλινού στρατού περιμετρικά του βόρειου τομέα της Λωρίδας της Γάζας ολοένα και πυκνώνει ενώ οι ειδικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει ήδη τις χερσαίες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό Ισραηλινών ομήρων και περιοχών από όπου εκτοξεύονται ρουκετες προς τον Ισραήλ.

Όλα δείχνουν ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για την μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει προαναγγείλει ο Νετανιάχου, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook