Μαζική η φυγή των αμάχων από τη Γάζα καθώς στις 16:00 έληξε και το νέο τελεσίγραφο του Ισραήλ. Δείτε βίντεο από τη φυγή των κατοίκων της Γάζας.

Έληξε το τελεσίγραφο των Ισραηλινών στους αμάχους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ επίκειται η χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας. Από χθες ο ισραηλινός στρατός έχει προχωρήσει σε στοχευμένες επιθέσεις στη Γάζα. Μαζική είναι η φυγή χιλιάδων Παλαιστινίων. Είχε προηγηθεί προθεσμία για εκκένωση της περιοχής, έως τις 16:00.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να εκκενώσει το νοσοκομείο» Αλ Κοντς» επειδή είναι υποχρεωμένη, με βάση την ανθρωπιστική εντολή της, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς και τους τραυματίες
Παράλληλα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος έδωσαν «το πράσινο φως» για να επιτραπεί στους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα. Οι δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμφώνησαν να παραμείνει ανοιχτή αυτή η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας από τις 12.00 σήμερα μέχρι τις 17.00.

Μέχρι τώρα χιλιάδες Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή αυτή, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία για νεκρούς και τραυματίες
Τουλάχιστον 2.269 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 9.814 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Στη Γάζα οι νεκροί ανέρχονται σε 2.215 και μεταξύ αυτών είναι 724 παιδιά. Οι τραυματίες είναι 8.714. Οι υπόλοιποι 54 νεκροί και οι 1.100 τραυματίες καταγράφηκαν στη Δυτική Όχθη. Ανάμεσα στους νεκρούς Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν απο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες είναι και ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.

Νεκρό το στέλεχος της Χαμάς που οργάνωσε την επιχείρηση εισβολής στα ισραηλινά σύνορα
Το ανώτερο στέλεχος της Χαμάς που σκοτώθηκε από τα ισραηλινά πυρά είναι ο άνθρωπος που καθοδήγησε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Ένας διοικητής της μονάδας Νούσμπα (ειδικές ναυτικές δυνάμεις της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ Κασάμ), που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε αυτήν την ανακοίνωση.

Η πληροφορία για τον θάνατο αυτού του Παλαιστίνιου, του Άλι Κάντι, στη Γάζα, βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξαν ο στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (Σιν Μπετ).

Περισσότερα από 1.300 κτήρια έχουν καταστραφεί εντελώς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, έπειτα από μια εβδομάδα σφοδρών βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook