Είναι κρίσιμης σημασίας να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να εξακριβωθεί πώς μία διαπιστευμένη ομάδα δημοσιογράφων που έφερε σαφή διακριτικά έγινε στόχος επίθεσης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France-Presse, AFP) ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ και τον Λίβανο την διεξαγωγή «ενδελεχούς έρευνας» για την χθεσινή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters και τραυματίσθηκαν έξι δημοσιογράφοι, μεταξύ τους δύο του AFP.

Είναι κρίσιμης σημασίας να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να εξακριβωθεί πώς μία διαπιστευμένη ομάδα δημοσιογράφων που έφερε σαφή διακριτικά έγινε στόχος επίθεσης, αναφέρει σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Φαμπρίς Φράις.

Η επίθεση σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, στην μεθόριο με το Ισραήλ, ζώνη που αποτελεί θέατρο ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στην λιβανική Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Γάζα.

Ο δημοσιογράφος του Reuters, ο Ισάμ Αμπντάλα, 37 ετών, σκοτώθηκε και έξι δημοσιογράφοι (δύο του AFP, δύο του Reuters και δύο του Al-Jazeera) τραυματίσθηκαν, ορισμένοι σοβαρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δημοσιογράφοι θύματα της επίθεσης δήλωσαν ότι επλήγησαν από πυρά πυροβολικού ή άρματος μάχης προερχόμενα από το ισραηλινό έδαφος, αναφέρεται στην ανακοίνωση του AFP.

«Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην τρέχουσα ένταση στην Μέση Ανατολή να σεβασθούν το έργο των δημοσιογράφων και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν την ασφάλειά τους».

Ο λιβανικός στρατός κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την επίθεση. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός εξέφρασε την «βαθιά λύπη» του για τον θάνατο του Ισάμ Αμπντάλα, χωρίς να αναγνωρίσει την ευθύνη του και διευκρίνισε ότι προχωρά σε «επαληθεύσεις».

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, 10 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή κατά την διάρκεια αυτής της «αιματηρής εβδομάδας», 7 από τους οποίους στην Γάζα και τον Λίβανο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook