Το Ισραήλ δημιουργεί ουδέτερη ζώνη 4 χιλιομέτρων στα σύνορα με τον Λίβανο μετά τον θάνατο ενός άνδρα από πυρά της Χεζμπολάχ.

Αυξάνεται η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο καθώς ο Ισραηλινός Στρατός και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά. Tην ίδια ώρα  εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας φεύγουν νότια.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πλήττει τον Λίβανο σε αντίποινα και μάλιστα δημοσίευσε σχετικό βίντεο.

Τα αντιαρματικά πυρά της Χεζμπολάχ σκότωσαν ένα άτομο  και τραυμάτισαν άλλα τρία στο βόρειο Ισραήλ και οι δυνάμεις των IDF ( ισραηλινός στρατός) ανταπάντησαν με πυροβολικό το πρωί, καθώς η ένταση συνεχίζει να αυξάνεται στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνε με την haaretz.com. Στη συνέχεια, ο στρατός ανακοίνωσε μια ουδέτερη ζώνη 4 χιλιομέτρων στα σύνορα στην οποία απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος αμάχων.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παύση πυρών από τις 10 ως τη 1 το μεσημέρι, , καλώντας και πάλι τους Παλαιστινίους της βόρειας Γάζας να μετακινηθούν στο νότιο σημείο που δεν θα πληγεί κατά την χερσαία επέμβαση.

Οι Παλαιαστίνιοι καλούνται να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή, η οποία δεν θα γίνει στόχος για το τρίωρο που ορίζεται ως νέα «προθεσμία».

Το τελεσίγραφο για την εκκένωση της βόρειας Γάζας εξέπνευσε το Σάββατο και αυτή είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι το «επόμενο στάδιο της σύγκρουσης “έρχεται από ξηρά, αέρα και θάλασσα». Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή «για να αποτρέψουν εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ» την ώρα που το Ιράν προειδοποιεί για «μεγάλες συνέπειες» εάν το Ισραήλ συνεχίσει να επιτίθεται. Τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν αφού διείσδυσαν στο Ισραήλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook