Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ συγκαλείται για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην Ευρώπη από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να πυροδοτήσει διακοινοτικές εντάσεις στην Ευρώπη και να φέρει περισσότερους πρόσφυγες σε αναζήτηση καταφυγίου σύμφωνα με το . Associated Press.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός ανέβασε σε 199 από 150 τον αριθμό των ομήρων της Χαμάς, η οποία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι «πάνω από 1000 Παλαιστίνιοι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς».

Τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων την περασμένη εβδομάδα, εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Γάζα, πλήττοντας περιοχές γύρω από δύο νοσοκομεία, όπως ανέφεραν Παλαιστίνιοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έξι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

OHE: Τα αποθέματα καυσίμων στα νοσοκομεία της Γάζας θα εξαντληθούν σε ένα 24ωρο
Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αποκαθιστούν τα περιορισμένα αποθέματα νερού στη νότια Γάζα, μετά από επικοινωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Ωστόσο, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί πως τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας προβλέπεται πως θα διαρκέσουν για μόλις 24 ώρες ακόμη.

«Η αναστολή λειτουργίας των εφεδρικών γεννητριών θα έθετε τη ζωή χιλιάδων ασθενών σε κίνδυνο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το OCHA.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους χωρίς όρους και προς το Ισραήλ να επιτρέψει την ταχεία και απρόσκοπτη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λωρίδα της Γάζας.

Κι ενώ πάνω από 600.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τη βόρεια Γάζα με κατεύθυνση τον νότο, μετά τα τελεσίγραφα των Ισραηλινών, στόχος επιδρομών από τον ισραηλινό στρατό αποτελεί και η Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα με τους αμάχους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Στους 4000 οι νεκροί και από τις δύο πλευρές

Συνολικά οι νεκροί στο έδαφος του Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς είναι 1.300, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας αναφέρει πως μέχρι στιγμής από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί 2.750 άνθρωποι και 9.700 έχουν τραυματιστεί.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για το βράδυ, προκειμένου να δοθεί το τελικό ΟΚ για τη χερσαία επίθεση.

Επιστρέφει στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν – Πηγαίνει και ο Σολτς
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επιστρέφει σήμερα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Κατάρ, έφθασε στο Τελ Αβίβ και αναμένεται να συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που τον συνοδεύει.

Επίσης και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα βρεθεί αύριο στο Ισραήλ.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ, όπου εξέφρασε την ισχυρή στήριξη του Βερολίνου προς τη χώρα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook