Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της Χαμάς και έθεσε το ζήτημα της απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων. «Αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας στήνει η ΕΕ για τους αμάχους στη Γάζα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, τη Δευτέρα, δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Φιντάν και o Χανίγιε, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στις μάχες μεταξύ των ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων, καθώς και την απελευθέρωση αμάχων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, είπε η πηγή σύμφωνα με την haaretz.com.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters ότι θα ξεκινήσει μια επιχείρηση ανθρωπιστικής αποστολή βοήθειας που αποτελείται από «πολλές πτήσεις» προς την Αίγυπτο με στόχο να φέρει προμήθειες σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στο έδαφος στη Γάζα.

Οι δύο πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, μεταφέροντας ανθρωπιστικό υλικό από τη UNICEF, συμπεριλαμβανομένων ειδών πρώτης ανάγκης , φαρμάκων και κιτ υγιεινής», ανέφερε η ΕΕ σε ανακοίνωσή της. «Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και βοήθεια, δεν μπορούν να πληρώσουν το τίμημα της βαρβαρότητας της Χαμάς», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα. Η Φον ντερ Λάϊεν συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η γερμανική κυβέρνηση για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ΕΕ.

Επίσης η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ημείωσε ότι η ΕΕ αποφάσισε το Σαββατοκύριακο να τριπλασιάσει την ανθρωπιστική της βοήθεια, σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ, για να στηρίξει τους αμάχους που έχουν ανάγκη στη Γάζα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook