Για λουτρό αίματος σε νοσοκομείο κάνει λόγο το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το νοσοκομείο al-Ahli Arabi στην πόλη της Γάζας, όπου χιλιάδες άμαχοι αναζητούν ιατρική περίθαλψη και καταφύγιο από τις ανελέητες επιθέσεις, κάνουν λόγο οι παλαιστιανικές αρχές. .

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι τουλάχιστον 500 είναι τα θύματα από την έκρηξη στο νοσοκομείο στο κέντρο της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Την ίδια ώρα ισραηλινά πυρά έπληξαν και ένα σχολείο υπό τη διεύθυνση του ΟΗΕ που στεγάζει πρόσφυγες με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο αρχικά για 6 νεκρούς με μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.
Η ισραηλινή επίθεση σήμερα στο νοσοκομείο της Γάζας δεν έχει προηγούμενο λέει η «Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα» σημειώνοντας ότι «η ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας είναι η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε πέντε πολέμους που έγιναν από το 2008.

«Η σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας. Ενώ γίναμε μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους αυτό που συνέβη απόψε ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας» Mahmoud Basal.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

 
Η Χαμάς από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους βομβαρδισμούς, χαρακτηρίζοντάς την «γενοκτονία».

«Η σφαγή στο νοσοκομείο Al-Ahli στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας είναι μια γενοκτονία. Αρκετή σιωπή για την επιθετικότητα και την απερισκεψία της κατοχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς και προσθέτει πως «το νοσοκομείο στέγαζε εκατοντάδες άρρωστους και τραυματίες και ανθρώπους που εκτοπίστηκαν βίαια από τα σπίτια τους» ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών.
«Εκατοντάδες θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια» υπογραμμίζει.

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Αμπάς
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τη φονική αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Το νοσοκομείο εξακολουθεί να καίγεται»
Σύμφωνα με τον Hassan Khalf, ιατρικό διευθυντή του νοσοκομείου Al – Wafa που βρίσκεται μόλις ένα 1 χλμ μακριά από το το Al – Ahli Arab το νοσοκομείο «εξακολουθεί να καίγεται». Ο γιατρός ανέφερε στο Al Jazeera ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν τραυματιστεί χιλιάδες Παλαιστίνιοι και δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος. «Θέλουν να κάνουν σφαγές στη Γάζα» συμπλήρωσε ο Khalf.

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί είχαν απευθύνει τελεσίγραφο και στο προσωπικό του νοσοκομείου να απομακρυνθεί. Τελεσίγραφο που είχε απορριφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς των ασθενών.

Την ίδια ώρα ο Hussam Abu Safiya, επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Kamal Adwan που βρίσκεται στη βόρεια Γάζα, μόλις λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου δήλωσε ότι «αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τραυματισμένα παιδιά, έγκυες μητέρες, μωρά γεννιούνται εδώ. Πάνω από 200 πτώματα μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Σίφα, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Πρέπει να σταματήσουν να μας στοχοποιούν».

Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε νωρίτερα την Τρίτη από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook