Πυραυλική επίθεση από τη Χαμάς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ την ώρα που ετοιμαζόταν να μπεί στο αεροπλάνο ο Γερμανός καγκελάριος.

Οι δημοσιογράφοι και όσοι συνόδευαν τον Γερμανό καγκελάριο στο Ισραήλ , έπεσαν στο έδαφος για να καλυφθούν ενώ Όλαφ Σόλτς οδηγήθηκε σε ένα κοντέινερ και σε καταφύγιο στη συνέχεια μέχρι τη λήξη του συναγερμού, σύμφωνα με τη Welt .

Ο αρχισυντάκτης της WELT Ρόμπιν Αλεξάντερ και άλλοι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με τον Καγκελάριο Σολτς ξάπλωσαν στον αεροδιάδρομο ενώ οι δύο πύραυλοι της Χαμάς εξουδετερώθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Iron Dome. Μετά από λίγα λεπτά, οι επιβάτες κατάφεραν να επιστρέψουν στο αεροπλάνο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ τρόπους να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, με τον Γερμανό καγκελάριο να αναφέρει ότι θα θίξει το θέμα και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φάταχ αλ Σίσι.

«Η Γερμανία και το Ισραήλ είναι ενωμένα ως δημοκρατικά κράτη, ενεργώντας με βάση τη δικαιοσύνη και τον νόμο ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις… Συζήτησα με τον πρωθυπουργό (Νετανιάχου) για τους τρόπους ώστε να επιτραπεί στους ανθρώπους στη Γάζα να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα», τόνισε ο Σολτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να αποτρέψουμε θανάτους αμάχων», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Μετά το Ισραήλ, ο Σολτς θα μεταβεί στην Αίγυπτο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook