Προσγειώθηκε στο Τέλ Αβίβ ο Τζο Μπάιντεν με καθυστέρηση μιάς ώρας.Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.Νετανιάχου και Χέρτζογκ, τον υποδέχτηκαν. Η προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους καθυστέρησε κατά μία ώρα

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ προσγειώθηκε πριν από λίγο το προεδρικό σκάφος Air Force 1 που μετέφερε το πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Τα μέτρα ασφαλείας στο Τελ Αβίβ είναι δρακόντεια.


Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό. Στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του Αμερικανού προέδρου και ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν επιβιβάστηκε σε θωρακισμένο όχημα της αυτοκινητοπομπής , η οποία αναχώρησε στις 11:07 για να μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις συναντήσεις που θα έχει στο Ισραήλ.

Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν ήταν κλειστοί πριν από την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί να φτάσει στις 10 το πρωί, αλλά η προσγείωση του Air Force 1 καθυστέρησε κατά μία ώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη στο Ισραήλ παρά τη ματαίωση της τετραμερούς σύσκεψης με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής ύστερα από το πολύνεκρο χτύπημε σε νοσοκομείο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το Αljazeera, η επίσκεψη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει μια σημαντική επίδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τον κορυφαίο σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook