Με βίντεο και υποκλαπείσα συνομιλία στελεχών της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι την ρουκέτα στο νοσοκομείο της Γάζας την έριξε η τρομοκρατική οργάνωση Παλαιστιανική Ισλαμική Τζιχάντ .

Στη συνομιλία που επικαλείται ο ισραηλινός στρατός τα φερόμενα στελέχη της Χαμάς συζητούν για τη ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ που έπεσε στο νοσοκομείο της Γάζας Αλ-Αχλί με πάνω από 500 νεκρούς, γυναίκες και παιδιά κυρίως.

Τηλεφώνημα μεταξύ δύο φερόμενων στελεχών της Χαμάς που έχει υποκλαπεί, έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός (IDF). Στην ηχογράφηση τα φερόμενα στελέχη της Χαμάς συζητούν για τη ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ που έπεσε στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα.

Απόσπασμα της συνομιλίας των δυο φερόμενων ως στελεχών της Χαμάς
• Σου λέω αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ρουκέτα σαν αυτή να πέφτει. Και έτσι γι’ αυτό λέμε ότι ανήκει στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ
• Τι;
• Λένε ότι ανήκει στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ
• Είναι από εμάς;
• Έτσι φαίνεται!
• Ποιος το λέει αυτό;
• Λένε ότι τα κομμάτια από τη ρουκέτα είναι ‘ντόπια’ και όχι ισραηλινά κομμάτια
• Τι λες;
• (Σιωπή)
• Αλλά, με την ευχή το Θεού, δεν θα έβρισκε κάποιο άλλο μέρος να εκραγεί;
• Τέλος πάντων, ναι, το εκτόξευσαν από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο
• Τι;!
• Το εκτόξευσαν προερχόταν από το νοσοκομείο πίσω από το νοσοκομείο Αλ Μααμαντάνι και απέτυχε η εκτόξευση και έπεσε πάνω τους…

Νέο βίντεο των Ισραηλινών: Γιατί υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στο νοσοκομείο έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ

Ένα νέο βίντεο με πλάνα από το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi μετά το χτύπημα στη Γάζα έδωσαν στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στην πρωινή του ενημέρωση να επιμένει ότι η ευθύνη βαραίνει την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Σύμφωνα πάντα με τον Ισραηλινό Στρατό, το βίντεο αποδεικνύει ότι ένα στοχευμένο χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα κατέληγε σε ένα πάρκινγκ, και πως τα χτυπήματα από βόμβες του ισραηλινού στρατού ανοίγουν κρατήρες διαμέτρου 7 με 19 μέτρων, ενώ στο στο πάρκινγκ δεν διακρίνεται κανένας κρατήρας.

“Μια αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ έπληξε το νοσοκομείο Αλ-Αχλί στην πόλη της Γάζας. Πλάνα της IAF (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) από την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο πριν και μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ” σημειώνεται.

Στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα κτίρια του νοσοκομείου δεν υπέστησαν δομικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν κρατήρες που να ταιριάζουν με αεροπορική επιδρομή.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπερβάλλει για τον αριθμό των θυμάτων και προσέθεσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο γρήγορα τι προκάλεσε την έκρηξη και πόσοι ήταν οι νεκροί.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο, με το Ισραήλ να απαντά ότι μια αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από τον Ισλαμικό Τζιχάντ –μια άλλη παλαιστινιακή οργάνωση– προκάλεσε την έκρηξη.

Ο εκπρόσωπος του στρατού σημείωσε μάλιστα ότι περίπου 450 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα τις 11 τελευταίες ημέρες, έχουν προσγειωθεί μέσα στον θύλακα.

Δείτε το βίντεο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook