Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που αποδίδεται από τη Χαμάς στο Ισραήλ, «φαίνεται ότι έγινε από την άλλη πλευρά». Μετά τη συνάντηση τους ο Τζο Μπάϊντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν δέχτηκαν ερωτήσεις.

«Eίμαι βαθιά λυπημένος και εξοργισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν κατά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Τζο Μπάϊντεν «έδειξε» τον Ισλαμικό Τζιχάντ ως υπεύθυνο για τη χθεσινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, όπως είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είμαι βαθιά θλιμμένος και εξοργισμένος από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας χθες» είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι «πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλο τον παλαιστινιακό λαό και ότι τους έχει φέρει μόνο δεινά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. «Θα δώσουμε στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί» διαβεβαίωσε και σημείωσε: «Θέλω να πω στον λαό του Ισραήλ: Το θάρρος του, η δέσμευσή του, η γενναιότητά του, είναι εκπληκτικά, είναι πραγματικά εκπληκτικά. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Χαμάς ότι έχει «διαπράξει σατανικές φρικαλεότητες που κάνουν το ISIS να φαίνεται κάπως λογικό».

Σε παρατηρήσεις πριν μιλήσει ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε: “Όπως ο πολιτισμένος κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και να νικήσει το ISIS, πρέπει να είναι ενωμένος για να νικήσει τη Χαμάς. Οι δυνάμεις του πολιτισμού θα επικρατήσουν για χάρη μας, για χάρη σας… και για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας».

Ο Νετανιάχου επισήμανε ακόμα ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Ισραήλ σε καιρό πολέμου, χαρακτηρίζοντάς το «βαθιά, βαθιά συγκινητικό».

«Μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης στο Ισραήλ. Μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης για το μέλλον του εβραϊκού λαού και του ενός και μοναδικού εβραϊκού κράτους».

Ο Νετανιάχου έκλεισε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας τον Μπάιντεν που στέκεται δίπλα στο Ισραήλ «σήμερα, αύριο και για πάντα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook