Η είδηση έγινε γνωστή από την ισραηλινή κυβέρνηση - Το 12χρονο κορίτσι και η γιαγιά του αγνοούνταν από το κιμπούτς Νιρ-Οζ στο νότιο Ισραήλ.

Η Νάγια Νταν, μια 12χρονη με αυτισμό και η γιαγιά της Καρμέλα είχαν απαχθεί από το σπίτι τους νότιο Ισραήλ από τους ένοπλους της Χαμάς.

Η μητέρα των παιδιών ήταν μόνη στο ένα από τα δυο σπίτια της πενταμελούς οικογένειας όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν σε αυτό. Ήταν η μόνη που γλίτωσε γιατί κλειδώθηκε μέσα σε ένα «ασφαλές δωμάτιο» στο σπίτι της για 8 ώρες ακούγοντας τους τρομοκράτες να βρίζουν και να σκοτώνουν ανθρώπους.

Μίλησε για τελευταία φορά με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος ήταν στο σπίτι με τα άλλα δύο παιδιά τους, το πρωί εκείνου του Σαββάτου.

Η μητέρα της Νάγιας και οι συγγενείς τους ήλπιζαν ότι είναι ζωντανή όπως και η γιαγιά της και κάποια στιγμή θα τις άφηναν ελεύθερες, Οι ελπίδες τους όμως διαψεύστηκαν καθώς γιαγιά και εγγονή βρέθηκαν δολοφονημένες.

Την Τετάρτη,ωστόσο, η οικογένεια Νταν επιβεβαίωσε με μια τραγική ανάρτηση στο Facebook ότι τα πτώματα τόσο της Νόγια όσο και της γιαγιάς της είχαν ταυτοποιηθεί. Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών. Τρία ακόμη μέλη της οικογένειας Νταν εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η Νόγια ήταν ένα τρυφερό και ευαίσθητο παιδί με αυτισμό που λάτρευε τον Χάρι Πότερ. Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών είχε απευθύνει έκκληση καλώντας μάλιστα και την αγπημένη συγγραφέα της μικρής Νάγιας να λάβει μέρος στην εκστρατεία.

Η είδηση της εξαφάνισης της Νόγια συγκίνησε τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, ΤΖ.Κ. Ρόουλινγκ, που καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς και συγκεκριμένα την απαγωγή παιδιών. Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, την οποία συνόδευε φωτογραφία της Νόγια με ρούχα που θυμίζουν τη σχολική στολή του Χόγκουαρτς, η συγγραφέας καταδίκαζε την απαγωγή παιδιών. «Είθε ο Νόγια και όλοι οι όμηροι που έχει πιάσει η Χαμάς να επιστραφούν σύντομα, με ασφάλεια, στις οικογένειές τους», έγραψε επίσης η συγγραφέας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook