Όλα δείχνουν έτοιμα για τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά και τον υπουργό Άμυνας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εμψυχώνοντας τους στρατιώτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ όλα είναι πλέον στην θέση τους για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ. Δεν φαίνονται πια κομβόι με εφόδια, ούτε κοιλάδες με τεθωρακισμένα. Αυτό σημαίνει ότι ο εφοδιασμός ολοκληρώθηκε και οι μονάδες πια διαιρέθηκαν και έχουν πάει στα σημεία εξορμήσεις.

Είναι πια πολύ κοντά η εισβολή. Υπάρχει βέβαια η ανταλλαγή πυρών ωστόσο η Χαμάς είναι φειδωλή με τις ρουκέτες. Προφανώς ετοιμάζεται και αυτή για την τελική της αναμέτρηση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα μέτωπα όπως αυτό στα σύνορα του Ισραήλ – Λιβάνου όπου υπάρχει μια αργή αλλά σταθερή κλιμάκωση των συγκρούσεων.

Το τρίτο μέτωπο είναι η Δυτική όχθη. Εκεί στρατιωτικά θεωρείται χαμηλού επιπέδου η απειλή. Ωστόσο είναι εφιάλτης από πλευράς ασφαλείας καθώς υπάρχουν δεκάδες οικισμοί και χωριά Ισραηλινών υπηκόων και Παλαιστινίων τα οποία είναι ανακατεμένα, ένα «λαβύρινθος» όπου οι μεν μισούν τους δε θανάσιμα και εκεί υπάρχει μια επιχείρηση που θα χρειαστεί δεκάδες χιλιάδες άνδρες.

Ο Νετανιάχου στα σύνορα με στρατιώτες
Νωρίτερα στα σύνορα της Γάζας βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον υπουργό Άμυνας, με στόχο να εμψυχώσει του στρατιώτες που έχουν ήδη παραταχθεί στο σημείο, τονίζοντας ότι το Ισραήλ βρίσκεται καθ’ οδόν προς μια σημαντική νίκη. Έντονη κινητικότητα.

«Θα νικήσουμε με όλη μας τη δύναμη», είπε ο Νετανιάχου στην ομάδα των στρατιωτών. «Όλο το Ισραήλ στέκεται πίσω σας. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε σαν λιοντάρια και θα δώσουμε βαρύ πλήγμα στους εχθρούς μας, ώστε να πετύχουμε την τελική νίκη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε σε πεζικάριους που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται μια χερσαία επέμβαση.

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είμαστε πρωτίστως και κυρίως επικεντρωμένοι στο να… νικήσουμε τη Χαμάς», είπε ο ίδιος καθώς επισκέφθηκε το Νότο του Ισραήλ την Πέμπτη και συναντήθηκε με στρατιώτες που υπηρετούν στα σύνορα της Γάζας και πρόσθεσε:
«Οδηγώ στρατιώτες σε μάχες για 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες – ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για τη νίκη [του Ισραήλ».

Σημείωσε περαιτέρω ότι το IDF προετοιμάζεται για μια μακροπρόθεσμη εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ, λέγοντας: «Δεν μιλάμε για μια σύντομη [στρατιωτική] εκστρατεία – μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook