Μπορεί η πανδημία να συνεχίζει να σαρώνει τον πλανήτη αλλά υπάρχουν και χώρες προσπαθούν να επιστρέψουν σε μία μορφή κανονικότητας.

Στο Ισραήλ οι αρχές χρησιμοποιώντας πράσινο υγειονομικό διαβατήριο διοργάνωσαν υπαίθρια συναυλία στο Τελ Αβίβ ενώ στην Ισπανία οι ένοικοι γηροκομείου της Μαδρίτης παρακολούθησαν θεατρική παράσταση.

Οι αυστηροί περιορισμοί λόγω της πανδημίας μας επηρεάζουν όλους, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό.

Στην Ισπανία με το lockdown να είναι σε ισχύ από τον περασμένο Μάιο, οι αρχές της Μαδρίτης αποφάσισαν να δώσουν μία «ανάσα» κανονικότητας στους περισσότερους από 200 εργαζόμενους και ενοίκους γηροκομείου.

Οι θεατές της παράστασης είτε έχουν λάβει και τις 2 δόσεις του εμβολίου είτε είχαν «νικήσει» τον κορωνοϊό αποκτώντας αντισώματα.

«Νόσησα χωρίς να το γνωρίζω. Όταν με είδε ο γιατρός μου είπε «είσαι σκληρό καρύδι», κέρδισες τον ιό και δεν μας το είπες. Το ξεπέρασα εύκολα και τώρα έχω κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου» δήλωσε μια ένοικος γηροκομείου.

Η Ισπανία πέρυσι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο θρήνησε περισσότερες από 40.000 ψυχές που έχασαν τη μάχη με την πανδημία σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας.

Γερή δόση μουσικής

Μία γερή δόση μουσικής, κανονικότητας και πολιτισμού πήραν και πολίτες στο Ισραήλ…

Οι αρχές του Τελ Αβίβ οργάνωσαν υπαίθρια συναυλία, σε μία προσπάθεια για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Η συμμετοχή επετράπη μόνο σε άτομα που διέθεταν πράσινο υγειονομικό διαβατήριο, έχουν δηλαδή εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις ή διαθέτουν αντισώματα επειδή νόσησαν και ιάθηκαν.

Το Ισραήλ ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο το συγκεκριμένο σύστημα ελεύθερης μετακίνησης, καθώς άνοιξαν ξανά οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα. Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις εμβολίου.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook