Δύο αμερικανούς ομήρους, μια μητέρα και την κόρη της, απελευθερώνει η Χαμάς, σύμφωνα τα Ισραηλινά μέσα και το CNN

Οι δύο Αμερικανοί όμηροι, μια μητέρα με την κόρης της έχουν παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό και «βρίσκονται καθ’ οδόν», είπε στο CNN η πηγή που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις. Αφέθηκαν ελεύθεροι για «ανθρωπιστικούς λόγους» επειδή η μητέρα είναι σε κακή κατάσταση υγείας, είπε η ίδια πηγή.

Η απελευθέρωση των δύο ομήρων, είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κατάρ και της Χαμάς που ξεκίνησαν αφού η Χαμάς απήγαγε περίπου 200 άτομα από το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία επιτέθηκε στο Ισραήλ.

«Σε απάντηση στις προσπάθειες του Κατάρ, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam απελευθέρωσαν δύο Αμερικανούς πολίτες (μια μητέρα και την κόρη της) για ανθρωπιστικούς λόγους και για να αποδείξουν στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι. », δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ομπέιντα (Abu Obaida).

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει, ούτε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Το Ισραήλ είχε πει νωρίτερα στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ορισμένοι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς είναι γνωστό ότι είναι ζωντανοί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook