Η νέα μονάδα επιλέκτων της Σιν Μπετ είναι ανεξάρτητη από τον ισραηλινό στρατό και αποστολή της είναι να βρεί και να σκοτώσει τους εισβολείς της Χαμάς που σκόρπισαν την φρίκη και το θάνατο στο βόρειο Ισραήλ.

Στη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να εντοπίσει όλους όσοι εμπλέκονται στη βάναυση τρομοκρατική επίθεση με περισσότερους από 1.400 νεκρούς Ισραηλινούς, η Σίν Μπέτ ( Shin Bet , Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ) δημιούργησε μια νέα μονάδα με το όνομα Nili, ένα ακρωνύμιο στα εβραϊκά για το “The Eternity of Israel Will Not Lie» (η αιωνιότητα του Ισραήλ δεν ψεύδεται)

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Jerusalem Post, μοναδική αποστολή της ομάδας Nili είναι το κυνήγι και η εξάλειψη κάθε ατόμου που έπαιξε ρόλο στη σφαγή στους οικισμούς του δυτικού Νεγκέβ πριν από δύο εβδομάδες.
Στο στόχαστρό της βρίσκονται κυρίως μέλη της «Νούχμπα» (Nukhba – της ειδικής μονάδας κομάντο στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς) που διείσδυσαν στο Ισραήλ, εκτέλεσαν μαζικές δολοφονίες σε διάφορα χωριά και φυλάκια των IDF και στη συνέχεια επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, τα μέλη της επίλεκτης ομάδας έχουν ήδη ταυτοποιήσει τους περισσότερους τρομοκράτες της Χαμάς, διαθέτουν τις φωτογραφίες τους και ακολουθούν τα ίχνη τους για να τους «εξαλείψουν».

Τα μέλη της Nili λειτουργούν ανεξάρτητα από άλλες μονάδες Διοίκησης και Ελέγχου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στις τάξεις της – εκτός από τους πράκτορες επί του πεδίου – περιλαμβάνονται και ειδικοί στους τομείς των πληροφοριών, αλλά και των νέων τεχνολογιών.

«Το περασμένο Σάββατο (σ.σ. 14.10.2023), ο Αλί Καντί, διοικητής της δύναμης της Χαμάς, «Νούχμπα», και βασικός παράγοντας στην επίθεση στη συνοριακή περιοχή, ”εξουδετερώθηκε”. Την επόμενη μέρα ”εξαλείφθηκε” άλλη μία ηγετική φυσιογνωμία της Χαμάς, ο Μπιλάλ Αλ Κέντρα, ο οποίος πρωτοστάτησε στη θανατηφόρα επιδρομή στο Νιρίμ», αναφέρει η Jerusalem Post, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως αυτό ήταν έργο της νεοσύστατης επίλεκτης ομάδας, της Nili.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook