Ο Ισρασηλινός υποστράτηγος Μάικλ Έντελσταϊν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του διαθέτει στοιχεία πως το Ιράν έχει εμπλοκή στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο, δεν μπορεί δώσει «σε περισσότερες λεπτομέρειες ή στοιχεία.

«Θα δείτε στοιχεία ότι το Ιράν εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου», δηλώνει ο υποστράτηγος του Ισραήλ, Μάικλ Έντελσταϊν, κάνοντας λόγο για «αποδείξεις» που έχουν στα χέρια τους ότι η Τεχεράνη συνεργάστηκε με τους ισλαμιστές την ημέρα της έναρξης του πολέμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spectator, ο υποστράτηγος του Ισραήλ, Μάικλ Έντελσταϊν, δήλωσε ότι «μπορείτε σίγουρα να αναλύσετε τα στοιχεία, έχουμε αποδείξεις για συμμετοχή του Ιράν» στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σήμερα οι σειρήνες πολέμου ηχούν σε σχεδόν όλο το Ισραήλ για επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες ενώ οι δυνάμεις του δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες από βομβαρδισμούς σε «πυρήνες τρομοκρατών» στα βόρεια, όσο προετοίμαζαν να εκτοξεύσουν πυραύλους σε ισραηλινό έδαφος.

Πάνω από 5000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι 

Τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι 15.273 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μάλιστα, 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ήταν μια από τις φονικότερες βραδιές του πολέμου!

Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα αναμένοντας στρατιωτικές ενισχύσεις από ΗΠΑ
Το Ισραήλ θα αναβάλλει για λίγο ακόμα τη χερσαία επίθεσή του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το ραδιόφωνο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, επειδή «περιμένει στρατιωτικές ενισχύσεις από τις ΗΠΑ», την ώρα που «φουντώνουν» οι φήμες για μυστικές συζητήσεις της Δύσης με τους ισλαμιστές για την απελευθέρωση ομήρων.

Όσο το Ισραήλ και η Χαμάς μάχονται με βομβαρδισμούς και εκτοξεύσεις ρουκετών από τη μια μεριά στην άλλη, οι ισραηλινές δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν επιθέσεις της Χεζμπολάχ και η Δύση, μαζί με το Κατάρ, πραγματοποιούν μυστικές συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων.

Όμηροι και διαπραγματεύσεις
Σχετικά με τους ομήρους, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε ότι «αν (σ.σ. η Χαμάς) παραδοθεί άνευ όρων και να επιστρέψει τους απαχθέντες, τότε δεν θα εισβάλλουμε» στη Λωρίδα της Γάζας. Οι όμηροι είναι 222 στα χέρια των ισλαμιστών, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Παράλληλα, ένα ρεπορτάζ των New York Times επιβεβαιώνει ότι η καθυστέρηση της εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας οφείλεται στο ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέλουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για τις επιθέσεις σε βάρος αμερικανικών στόχων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook