Την απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων , γυναικών, για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος της της Χαμάς.

Οι εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, είναι συνεχείς, καθώς σύμφωνα με τη haaretz εκπρόσωπος της Χαμάς στην Αίγυπτο ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (23/10), ότι η οργάνωση απελευθέρωσε δύο ομήρους, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Νουρίτ Κούπερ 79 ετών

Γιοχεβέντ Λίφσιτς 85 ετών

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για τις Ισραηλινές Νουρίτ Κούπερ και Γιοχεβέντ Λέφσιτς. Το κανάλι 12 ανέφερε ότι οι οικογένειες της Νουρίτ Κούπερ 79 ετών, και της Γιοχεβέντ Λέβσιτς 85 ετών, έχουν ενημερωθεί για την απελευθέρωσή τους. Και οι δύο απήχθησαν από τα σπίτια τους στο κιμπούτς Νιρ Οζ.Οι σύζυγοι τους παραμένουν σε ομηρία στη Γάζα.

Οι δύο ηλικιωμένες έφθασαν ήδη στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, υπογραμμίζοντας πως «στέφθηκαν με επιτυχία οι διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την απελευθέρωση δύο γυναικών» που κρατούνταν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Βίντεο στο X που δείχνει το ασθενοφόρο με τις 2 γυναίκες να περνούν τη Ράφα:

Η ανακοίνωση της Χαμάς έγινε τρεις ημέρες μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων. Η Χαμάς δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των δύο γυναικών που απελευθέρωσε σήμερα, υπονοώντας ωστόσο ότι είναι Ισραηλινές. «Ο εχθρός είχε αρνηθεί να τους παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», υποστήριξε ο Ουμπάιντα, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ ως «ψευδή προπαγάνδα».

Από την πλευρά της, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι «διευκόλυνε την απελευθέρωση δύο ακόμη ομήρων με τη μεταφορά τους έξω από τη Γάζα απόψε».

Πρόσθεσαν ότι «ο ρόλος μας ως ουδέτερος διαμεσολαβητής μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών καθιστά δυνατό αυτό το έργο. Είμαστε έτοιμοι να επισκεφθούμε τους υπόλοιπους ομήρους και να διευκολύνουμε οποιαδήποτε μελλοντική απελευθέρωση. Είμαστε ευτυχείς που τα άτομα αυτά θα επανενωθούν σύντομα με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Το Ισραήλ εκτιμά ότι περισσότεροι από 220 όμηροι – Ισραηλινοί και υπήκοοι άλλων χωρών – μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τον παλαιστινιακό θύλακα και προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook