“Πέρασα από την κόλαση. Με πήγαν με μοτοσυκλέτα σε υπόγεια τούνελ και με χτύπησαν”, είπε η 85χρονη Γιοζεβέτ Λίφσιτζ

Εμφανώς καταβεβλημένη ήταν η 85χρονη Γιοζεβέτ Λίφσιτζ, μία από τις δύο ομήρους που απαλευθέρωσε χτες η Χαμάς μετά από διαπραγματεύσεις αντιπροσωπειών της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Η 85χρονη κάτοικος Ισραήλ σε συνέντευξη Τύπου περιέγραψε τις εφαιαλτικές ώρες της αιχμαλωσίας στα χέρια της Χαμάς: «Πέρασα από την κόλαση. Με πήγαν με μοτοσυκλέτα σε υπόγεια τούνελ και με χτύπησαν», είπε η ηλικιωμένη ο σύζυγος της οποίας παραμένει όμηρος κάπου στη Γάζα.

«Με ανέβασαν σε μια μοτοσικλέτα, ανατίναξαν τον ηλεκτρονικό φράχτη που κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια και δεν χρησίμευσε πουθενά.

Με πήραν όμηρο, δεν υπήρχε διάκριση σε μεγάλους και νέους. Ήταν πολύ οδυνηρό. Με χτύπησαν στα πλευρά και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω» σημείωσε.

Σημείωσε πως αρχικά οι τρομοκράτες της πήραν ότι κόσμημα είχε πάνω της και στη συνέχεια την ανέβασαν στη μοτοσικλέτα.

«Φτάσαμε σε μια σήραγγα, μετά περπατήσαμε για χιλιόμετρα σε βρεγμένη γη, υπάρχει ένα γιγαντιαίο σύστημα τούνελ, σαν ιστός αράχνης» κάτω από τη Γάζα, είπε η ίδια.

Η Λίφσιτζ σημείωσε ότι πέρασε μέσα από ένα τούνελ και έφτασε σε μια μεγάλη αίθουσα όπου ήταν συγκεντρωμένοι άλλοι 25 περίπου όμηροι.

Μετά από περίπου 2 με 3 ώρες, αυτή και άλλοι 4 όμηροι οδηγήθηκαν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. «Η αντιμετώπιση ήταν καλή», λέει, προσθέτοντας ότι της έδωσαν φάρμακα και φαγητό.

Τόσο η ίδια όσο και 79χρονη Νουρίτ Κούπερ που απελευθερώθηκε μαζί της θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και ιατρικές εξετάσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook