Ισραηλινοί στρατιώτες κατακεραύνουν τον γιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιάιρ, 32 ετών, επειδή τους «εγκατέλειψε» μένοντας στο Μαϊάμι, ενώ 360.000 έφεδροι καλούνται να πολεμήσουν εναντίον της Χαμάς.

Ο 32χρονος γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, Yair, επικρίνεται έντονα επειδή έμεινε στο Μαϊάμι και δεν επέστρεψε στο Ισραήλ, όπως έκαναν πάνω από 300.000 έφεδροι που γύρισαν στην πατρίδα τους, εγκαταλείποντας οικογένειες και δουλειές για να πολεμήσουν την Χαμάς μετά την εισβολή στις 7 Οκτωβρίου .

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Γιαΐρ Νετανιάχου βρίσκεται στη Φλόριντα από τον περασμένο Απρίλιο, αφού ο πατέρας του του ζήτησε να σταματήσει να κάνει εμπρηστικές αναρτήσεις στα social media, εξαιτίας των μπελάδων που είχαν προκαλέσει στον ίδιο και την οικογένειά του.

Στο μεταξύ το Ισραήλ έχει καλέσει στα όπλα σχεδόν 360.000 εφέδρους μετά την αιματηρή εισβολή της 7ης Οκτωβρίου από εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς στα εδάφη του, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων.

Αλλά ο Yair παρέμεινε στο Μαϊάμι, προς εκνευρισμό ορισμένων από τα στρατεύματα.


«Ο Yair απολαμβάνει τη ζωή του στην παραλία του Μαϊάμι ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή», είπε στους Times ένας στρατιώτης, εθελοντής που υπηρετεί στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ. «Είμαστε εμείς που αφήνουμε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας πίσω στο σπίτι και τη χώρα, όχι οι άνθρωποι που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση.

«Τα αδέρφια μας, οι πατέρες μας, οι γιοι μας, πηγαίνουν όλοι στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Yair δεν είναι ακόμα εδώ. Δεν βοηθά αυτό στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης από την ηγεσία της χώρας, λένε τα επικριτικά σχόλια για τον γιό του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook