Ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «η Δύση στηρίζει το Ισραήλ γιατί του οφείλει πολλά» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν οφείλει τίποτα στο Ισραήλ».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε τη Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους και όχι τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ, παρά την πρόσφατη προσέγγιση των δύο χωρών, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύθηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην Χαμάς δήλωσε ότι δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους. Παράλληλα, καταλόγισε «ανικανότητα» στα Ηνωμένα Έθνη ως προς την κατάσταση στη Γάζα κι έκανε λόγο για ανάγκη μεταρρύθμισης ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει δράσουν από κοινού για διαρκή ειρήνη και οι παγκόσμιες δυνάμεις να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις», δήλωσε επίσης στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

O παλαιστινιακός λαός πρέπει να ενωθεί και να ενεργεί ως ένα για τη λύση των δύο κρατών, πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Είχαμε σχέδια να επισκεφθούμε το Ισραήλ, αλλά ματαιώθηκαν. Δεν θα πάμε», είπε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν δεχόμαστε να συμπεριφέρεται σαν οργάνωση αντί για κράτος» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να φωνάζει την αλήθεια και θα προσφέρει τα πολιτικά μέσα και, αν χρειαστεί, τα στρατιωτικά.

«Σε έναν κόσμο γεμάτο ζωντανούς νεκρούς, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε την αλήθεια και να παίρνουμε πολιτικά και, αν χρειαστεί, στρατιωτικά μέτρα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη στάση μας, όπως το απαιτεί η πίστη μας. Δεν θα καταφύγουμε σε βήματα που δεν θα ωφελήσουν την Παλαιστίνη. Είμαστε η Δημοκρατία της Τουρκίας με χιλιάδες χρόνια κρατικής σοφίας πίσω της» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αποστολή των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή, καταφέρθηκε κατά των ΗΠΑ χωρίς να τις κατονομάζει:

«Οι δράστες πίσω από τη σφαγή στη Γάζα είναι εκείνοι που παρέχουν απεριόριστη υποστήριξη στο Ισραήλ. Απευθύνω έκκληση σε όσους τους ενθαρρύνουν. Όσο πεθαίνουν άμαχοι στη Γάζα, τα αεροπλάνα και τα πλοία που στέλνονται στην περιοχή μας δεν θα φέρουν ειρήνη».

«Έσφιξα το χέρι του Νετανιάχου μια φορά στη ζωή μου, στο Τουρκικό Σπίτι στην Αμερική. Έκανε κατάχρηση της καλής μας θέλησης. Είχαμε ένα σχέδιο για να πάμε στο Ισραήλ, το ακυρώσαμε. Έκαναν κατάχρηση της καλής μας θέλησης» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το Ισραήλ σκοτώνει παιδιά, ανέφερε σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στο ακροατήριό, το οποίο αποτελείτο κυρίως από βουλευτές του ΑΚΡ, το οποίο διέκοπτε την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Μέγας είναι ο Αλλάχ» (Αλλάχου ακμπάρ), «Στεκόμαστε δίπλα στην Παλαιστίνη» και «Στάσου όρθιος, μη λυγίζεις».

«Δεν μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε να σκοτωθούν αυτά τα παιδιά γιατί είμαστε άνθρωποι. Το είπα αυτό στον πρωθυπουργό τους τότε στο Νταβός, είπα ότι ξέρετε πολύ καλά πώς να σκοτώνετε. Από εκείνη την ημέρα, δεν ξαναπήγα ποτέ στο Νταβός» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook