Η παλαιστινιακής καταγωγής σύζυγος του βασιλιά της Ιορδανίας κατηγόρησε τη Δύση ότι αντιμετωπίζει τη σύγκρουση με διπλά μέτρα και σταθμά.

Συγκλονισμένη από την καταστροφή και την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δήλωσε η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια σε συνέντευξή της στο CNN.

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια μιλώντας στο CNN και στην βετεράνο δημοσιογράφο του CNN Κριστιάν Aμανπούρ . «Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με τις εικόνες του θανάτου και της καταστροφής στη Γάζα», είπε στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τη θλίψη, τον πόνο και το σοκ που νιώθουμε όλοι στην Ιορδανία. Ως μητέρα, βλέπω Παλαιστίνιες μητέρες να πρέπει να γράψουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους, επειδή η πιθανότητα να σκοτωθούν από βομβαρδισμό και τα σώματά τους να γίνουν σοροί είναι πολύ υψηλή», δήλωσε.

Η παλαιστινιακής καταγωγής σύζυγος του βασιλιά της Ιορδανίας κατηγόρησε τη Δύση ότι αντιμετωπίζει τη σύγκρουση με διπλά μέτρα και σταθμά.

«Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτωθεί μια ολόκληρη οικογένεια υπό την απειλή όπλου, αλλά είναι εντάξει να σκοτώσεις με βομβαρδισμούς; Υπάρχουν κραυγαλέα διπλά μέτρα και σταθμά σε αυτή την περίπτωση και αυτό σοκάρει τον αραβικό κόσμο. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει τόσος ανθρώπινος πόνος και ο πλανήτης δεν καλεί καν σε κατάπαυση του πυρός», είπε και συνέχισε:

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόθεμα για τη Χαμάς τώρα λόγω αυτού που συνέβη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που προηγείται πολύ και θα συνεχιστεί μετά τη Χαμάς. Αυτός είναι ένας αγώνας για ελευθερία, για δικαιοσύνη. Και αυτό είναι που πρέπει να ακουστεί».

«Λένε ότι ο Χαμάς και όσα έκανε ευθύνεται για ό,τι περνούν οι δύσμοιροι άνθρωποι στη Γάζα. Το δέχεστε αυτό;», την ρώτησε ο δημοσιογράφος του CNN, με εκείνη να απαντά:

«Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά όχι με οποιοδήποτε μέσο, όχι με εγκλήματα πολέμου, όχι με συλλογική τιμωρία. Βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένα σφαγείο σε μαζική κλίμακα με όπλα ακριβείας. Γιατί όταν το Ισραήλ διαπράττει αυτές τις φρικαλεότητες έρχεται κάτω από τη σημαία της αυτοάμυνας, αλλά όταν υπάρχει βία από Παλαιστίνιους, αυτή χαρακτηρίζεται αμέσως τρομοκρατία; Η λέξη «τρομοκράτης» προορίζεται αποκλειστικά για τους Μουσουλμάνους και τους Άραβες;».

Οι δύο πλευρές της σύγκρουσης δεν είναι ισότιμες, και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα μιας χώρας δεν λέει ολόκληρη την ιστορία που περιέχει παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου σε βάθος 75 ετών. Δε λέει την ιστορία του πόνου και της κατοχής, κατέληξε η βασίλισσα Ράνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook