«Η χερσαία εισβολή θα πραγματοποιηθεί, παρά τις καθυστερήσεις» τόνισε. Τα μέλη της Χαμάς είναι «ζωντανοί νεκροί» είπε.

Διάγγελμα στο ισραηλινό έθνος απηύθυνε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου. «Η χερσαία εισβολή θα πραγματοποιηθεί, παρά τις καθυστερήσεις» τόνισε. Τα μέλη της Χαμάς είναι «ζωντανοί νεκροί» είπε.

«Εχουμε εξοντώσει χιλιάδες τρομοκράτες, και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή. Δεν θα μοιραστώ λεπτομέρειες για το πώς και το πότε» ξεκαθάρισε.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας». Όπως τόνισε, οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων.

Επισήμανε ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των χερσαίων εισβολών. «Η Χαμάς/ ISIS θα καταβάλει όλο το τίμημα», στην χερσαία εισβολή, δεσμεύτηκε, και κάλεσε ξανά τους πολίτες της Γάζας να κατευθυνθούν προς τη νότια Γάζα.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες στηρίζουν το Ισραήλ, και ότι πλέον καταλαβαίνουν ότι «η Χαμάς είναι το ISIS και το ISIS είναι η Χαμάς».

Όλος ο κόσμος, σημείωσε, καταλαβαίνει τώρα ότι ο αγώνας του Ισραήλ είναι ο αγώνας του, ότι αυτός είναι «ένας αγώνας του φωτός ενάντια στο σκοτάδι».

Τώρα είναι η ώρα να «χρεώσουμε μπροστά» μαζί. «Θα πολεμήσουμε μαζί και θα νικήσουμε μαζί», καταλήγει.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε τυχόν ευθύνες του για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για την καταστροφή, το ίδιο και εγώ – μετά τον πόλεμο».

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα ορίσει επίσημες ημέρες πένθους σε ολόκληρη τη χώρα, σε ανάμνηση της 7ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook