Σύμφωνα με Ισραηλινή δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Maariv το 49% υποστηρίζει την αναστολή της εισβολής στη Γάζα. Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στην ερώτηση εάν ο στρατός πρέπει να κλιμακώσει αμέσως μεγάλης κλίμακας εισβολή στη Γάζα το 29% των Ισραηλινών συμφώνησε ενώ το 49% είπε «θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε» και […]

Σύμφωνα με Ισραηλινή δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Maariv το 49% υποστηρίζει την αναστολή της εισβολής στη Γάζα.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στην ερώτηση εάν ο στρατός πρέπει να κλιμακώσει αμέσως μεγάλης κλίμακας εισβολή στη Γάζα το 29% των Ισραηλινών συμφώνησε ενώ το 49% είπε «θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε» και το 22% ήταν αναποφάσιστο.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τη δημοσκόπησή της της 19ης Οκτωβρίου όπου το 65%  υποστήριζε   μια μεγάλη χερσαία επίθεση.

Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι δεν υπάρχει διαίρεση σύμφωνα με το πολιτικό στρατόπεδο ή τα δημογραφικά στοιχεία και ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ομήρων, που τώρα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, είχαν μεγάλο αντίκτυπο. σε αυτή τη μετατόπιση των γνωμών  έγραψε ο Maariv.

Η Χαμάς απελευθέρωσε τέσσερις ομήρους την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω προσπαθειών από περιφερειακές μεσολαβητικές χώρες να κανονίσουν μια μεγαλύτερης κλίμακας απελευθέρωση.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι περίπου 50 όμηροι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Μια πρώην όμηρος είπε ότι είχε κρατηθεί, μαζί με τουλάχιστον δώδεκα άλλους, σε μια υπόγεια σήραγγα και συγκρότημα αποθηκών της Χαμάς που είναι το επίκεντρο της επίθεσης του Ισραήλ.

Η Maariv στη δημοσκόπηση ρώτησε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 522 ενηλίκων Ισραηλινών. Το περιθώριο λάθους ήταν 4,3%, ανέφερε η εφημερίδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook