Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ μετά τις επιθετικές δηλώσεις του Ερντογάν που επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά από όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ ως χώρα κατακτητή, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ανακαλεί τους διπλωμάτες του στην Τουρκία και ότι το Τελ Αβίβ θα επανεξετάσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Μπροστά στις σκληρές δηλώσεις της Τουρκίας, διέταξα την ανάκληση των διπλωματικών εκπροσώπων στην Τουρκία, προκειμένου να επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Χ.

Οι δηλώσεις Ερντογάν


Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες έχουν ήδη φύγει από την Τουρκία για λόγους ασφαλείας και η δήλωση του κ. Κοέν πιθανώς αφορά και την τυπική ανάκλησή τους ως διπλωματικών απεσταλμένων

Πλήθος  στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ – Στο πλευρό της Χαμάς ο Ερντογάν
Λαοθάλασσα στο πρώην αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, στην συγκέντρωση υπε της Παλαιστίνης . Φορώντας την παλαιστινιακή μαντήλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει σαφές μήνυμα υπέρ των Παλαιστινίων, χαρακτηρίζει το Ισραήλ κατοχική δύναμη και κατηγορεί τη Δύση ότι είναι ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα. «Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό. (…) Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη. Ο Ερντογάν μιλάει καθαρά γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά. (…) Απευθύνομαι σε εσάς, ω Δύση, θέλετε να προκαλέσετε ξανά μία σύγκρουση της Ημισελήνου με τους Σταυροφόρους; Αν κάνετε μια τέτοια προσπάθεια, να ξέρετε ότι αυτό το έθνος δεν έχει πεθάνει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook