Nέο διάγγελμα Νετανιάχου για τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα. Ο πόλεμος θα είναι μακρύς αλλά θα νικήσουμε, είπε. Υποσχέθηκε επίσης ότι οι όμηροι θα γυρίσουν στα σπίτια τους.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ είπε ότι το δεύτερο στάδιο του πολέμου κατά της Χαμάς έχει ξεκινήσει με την είσοδο περισσότερων χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα χθες το βράδυ. Πρόσθεσε δε ότι οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ είναι σαφείς: «Καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς και επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους».

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι η απόφαση για την έναρξη της χερσαίας εισβολής ελήφθη ομόφωνα, τόσο από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο όσο και από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

«Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές», τόνισε ενώ κάλεσε τον πληθυσμό της Γάζας να μετακινείται σε περιοχές που είναι ασφαλείς. «Ο πόλεμος μέσα στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι δύσκολος και μακρύς. (…) Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον λαό της ως ασπίδα».

Το Ισραήλ δεν πολεμά μόνο τον δικό μας πόλεμο», συνέχισε , «αλλά έναν πόλεμο για όλη την ανθρωπότητα». «Οι σύμμαχοί μας στον δυτικό κόσμο και οι εταίροι μας στον αραβικό κόσμο, γνωρίζουν ότι αν δεν νικήσουμε, είναι επόμενοι στη σειρά από τον άξονα του κακού»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις επισκέψεις αλληλεγγύης, όπως είπε, από τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων. «Έφεραν ένα ξεκάθαρο μήνυμα – δεν σας υποστηρίζουμε μόνο, ελπίζουμε επίσης στη νίκη σας», πρόσθεσε.

«Είμαστε αυτοί που θα νικήσουμε », δεν παρέλειψε να πεί.

Ο Νετανιάχου επισήμανε ότι το αρχικό στάδιο ήταν μια μαζική αεροπορική εκστρατεία «για να επιτραπεί στις επίγειες δυνάμεις μας να εισέλθουν όσο το δυνατόν με ασφάλεια». Και συμπλήρωσε: «Εξαφανίσαμε αμέτρητους δολοφόνους, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών δολοφόνων. Καταστρέψαμε αμέτρητα αρχηγεία και υποδομές τρομοκρατών. Είμαστε μόνο στην αρχή», λέει. Και επανέλαβε ότι ο πόλεμος θα είναι «μακρύς και σκληρός και είμαστε έτοιμοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook