Νέα επίδειξη δύναμης και επίθεση στο Ισραήλ από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη» δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την Τουρκία να γίνει μια «ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα χώρα», διαμήνυσε μεταξύ άλλων.

Για δεύτερη μέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τερματίζει» την επίθεση του στο Ισραήλπου απο χτές απέσυρε από την Άγκυρα όλη την διπλωματική αποστιλή του και τον αποκάλεσε «φίδι».

Στην ομιλία του για την επέτειο συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι, «όπως επιθυμούσε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ, η χώρα του σήμερα λειτουργεί ως φύλακας για τους εγκαταλελειμμένους σε αυτήν την περιοχή (σ.σ.: στη Λωρίδα της Γάζας) και στον κόσμο ολόκληρο».

«Η Τουρκία σπεύδει σε βοήθεια όσων έχουν ανάγκη, από τον Καύκασο μέχρι την Ασία, από το Τουρκεστάν μέχρι την Παλαιστίνη», προσέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Κανείς δεν μπορεί να απλώνει τα χέρια του στη Λωρίδα της Γάζας, όπως είχε πει για την εν λόγω περιοχή ο Κεμάλ Ατατούρκ», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία διατηρεί σθεναρή στάση υπέρ της Παλαιστίνης και της Γάζας. Τόνισε ότι «καμία ιμπεριαλιστική δύναμη» δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την Τουρκία να γίνει μια «ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα χώρα».

«Όπου υπάρχει άνθρωπος καταπιεσμένος, θύμα διώξεων ή σε ανάγκη, η Τουρκία είναι αυτή που σπεύδει να τον βοηθήσει, τον πιάνει από το χέρι, τον σηκώνει και τον βοηθάει στα προβλήματά του. Αυτή τη στάση την έχουμε δείξει στο παρελθόν στην Κορέα, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και τέλος στο Καραμπάχ», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σήμερα, δείχνουμε την ίδια αποφασιστική στάση για την Παλαιστίνη και τη Λωρίδα της Γάζας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Λωρίδας της Γάζας. Το μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που οργανώσαμε χθες (σ.σ: το Σάββατο), με τη συμμετοχή 1,5 εκατ. ατόμων, ήταν ένα μέρος (σ.σ.: της στάσης μας) αυτής.

Το Σάββατο, μετά από τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πλευρά του Ισραήλ απάντησε με πολύ σκληρά λόγια, χαρακτηρίζοντας «φίδι» τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Η νέα συμφωνία Τουρκίας – Ισπανίας για αγορά αεροπλανοφόρου
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε μια νέα συμφωνία με την Ισπανία για την αγορά ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου, μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του TCG Anadolu.

Το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο, το Anadolu, που είναι ειδικά διασκευασμένο για να μεταφέρει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ήταν εκείνο που άνοιξε νωρίτερα στην εκδήλωση τη μεγάλη αεροναυτική παρέλαση, , ανεβαίνοντας τον Βόσπορο με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα, ακολουθούμενο από 100 άλλα πλοία. Στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης, αεροσκάφη F16 «έγραψαν» τον αριθμό 100, για τον έναν αιώνα της Τουρκίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook