Iσραηλινά στρατεύματα έχουν εισέλθει στο παλαιστινιακό έδαφος, ενώ αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περισσότερες από 450 θέσεις της Χαμάς. Σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα στο νοτο ανατολικά της Χαν Γιουνίς, κοντά στην ισραηλινή μεθόριο.

Η νέα φάση του πολέμου που ανακοίνωσε ο Νετανιάχου κλιμακώνεται με σκληρές μάχες μεταξύ του στρατού του Ισραήλ και της Χαμάς εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας και ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωναμε διεθνή ΜΜΕ και την ΕΡΤ, ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου Αλ Κουντς, καθώς θεωρεί ότι κάτω από αυτό βρίσκεται υπόγειο στρατηγείο της Χαμάς. Άραβες δημοσιογράφοι λένε ότι τη νύχτα χτυπήθηκαν από αέρος και με πυρά πυροβολικού στόχοι σε απόσταση αναπνοής από αυτό, όπως και κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Τμήματα του νοσοκομείου Αλ Κουντς έχουν υποστεί ζημιές και ασθενείς. Οι Ισραηλινοί έχουν ζητήσει έξι φορές να εκκενωθεί και πλέον ζητούν να γίνει επειγόντως. Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία τονίζοντας πως δεν μπορούν να απομακρυνθούν οι ασθενείς και ο ΟΗΕ επανέλαβε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός ώστε να τερματιστεί ο εφιάλτης για τον λαό της Γάζας. Σύμφωνα με το Al Jajeera οι άμαχοι που έχουν βρει καταφύγιο μόνο κοντά στο Αλ Κουντς εκτιμώνται σε 14.000.

Περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εισέλθει στο παλαιστινιακό έδαφος, ενώ αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περισσότερες από 450 θέσεις της Χαμάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα στο νοτο ανατολικά της Χαν Γιουνίς, κοντά στην ισραηλινή μεθόριο.

Όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός τα τανκς μπήκαν μέσα σε βάθος δύο χιλιομέτρων, ενώ οι μαχητές της Χαμάς βγήκαν μέσα από τα τούνελ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταξιαρχών Αλ Κασάμ σκοτώθηκαν Ιστραηλινοί στρατιώτες στην βόρεια Γάζα. Οι πλέον σφοδρές συγκρούσεις έγιναν στο πέρασμα Ερέζ στη βορειότερο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Αραβικά μέσα ενημέρωσης όπως το Αλ Αράμπι και το Αλ Τζαζίρα που επικαλούνται πηγές στη Χαμάς λένε ότι οι ένοπλοι έστησαν ενέδρα στις ισραηλινές δυνάμεις. Επιτέθηκαν σε στρατιώτες με βλήματα όλμων και έβαλαν φωτιά σε οχήματα, ενώ εκτόξευσαν ρουκέτες προς ισραηλινές πόλεις.

ertnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook