Εντείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα με άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα ενώ σφοδρά είναι και τα χτυπήματα από αέρος σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό .

Οι δυνάμεις του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν 300 στόχους και σκότωσαν στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της Χαμάς που διηύθυνε επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ o εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ περιγράφει ότι «δόθηκαν πολλές μάχες με ομάδες τρομοκρατών που εκτόξευσαν αντιαρματικές ρουκέτες και ριπές πολυβόλων».

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν τα απαραίτητα στίγματα στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ για να καταστρέψουν στόχους και υποδομές των τρομοκρατών.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τις τελευταίες ώρες σκοτώθηκε ο διοικητής του «τάγματος» Beit Lahia της Χαμάς, Νασίμ Αμπου Ατζίνα, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση στο κιμπούτζ Ερέζ στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ατζίνα φέρεται, επίσης, να είναι ένα από τα μέλη της Χαμάς που συνέβαλαν στο να αποκτήσει η τρομοκρατική οργάνωση δυνατότητα επιθέσεων με drone και αλεξίπτωτα πλαγιάς.


Οι IDF λένε πως η αεροπορική επιδρομή κατά την οποία εξουδετερώθηκε το ηγετικό αυτό στέλεχος της Χαμάς πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσαν η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ και η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Προσθέτουν ότι «η εξόντωσή του αποτελεί σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς να διαταράξει τις χερσαίες επιχειρήσεις των IDF στη Λωρίδα της Γάζας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook