Ο Νετανιάχου ανέστειλε τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στο παλαιστινιακό έδαφος.

Σε ερώτηση εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν θα ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».

Μετά την κατακραυγή, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

Νετανιάχου «Εκτός πραγματικότητας» οι δηλώσεις του υπουργού

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να καρατομήσει τον υπουργό:

«Μια σοκαριστική και τρελή δήλωση από έναν ανεύθυνο υπουργό. Έβλαψε τις οικογένειες των απαχθέντων, την ισραηλινή κοινωνία και τη διεθνή θέση μας. Η παρουσία εξτρεμιστών στην κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο εμάς και την επίτευξη των στόχων μας στον πόλεμο: τη νίκη επί της Χαμάς και την επιστροφή των απαχθέντων. Ο Νετανιάχου πρέπει να τον αποπέμψει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook