Το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 10-15 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Το πλούσιο εμιράτο του Κόλπου έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής του παλαιστινιακού αγώνα και έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Χαμάς.
Το Κατάρ μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για την πιθανή απελευθέρωση 10-15 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα μια σύντομη εκεχειρία, δήλωσε στο AFP την Τετάρτη πηγή που έχει ενημερωθεί για τις συνομιλίες.
“Διαπραγματεύσεις υπό τη διαμεσολάβηση των Καταριανών σε συντονισμό με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση 10-15 ομήρων με αντάλλαγμα μια εκεχειρία μίας έως δύο ημερών“, δήλωσε η ενημερωμένη πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας των συνομιλιών.
Το Κατάρ έχει εμπλακεί σε έντονη διπλωματία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση όσων κρατούνται από τη Χαμάς, διαπραγματευόμενο την παράδοση τεσσάρων ομήρων – δύο Ισραηλινών και δύο Αμερικανών – τις τελευταίες εβδομάδες.
Το πλούσιο εμιράτο του Κόλπου έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής του παλαιστινιακού αγώνα και έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Χαμάς.
Το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή, φιλοξενεί επίσης το πολιτικό γραφείο της Χαμάς και είναι η κύρια κατοικία του αυτοεξόριστου ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Θανάσης Αυγερινός: Αποχωρεί με αιχμές από εκπρόσωπος του κόμματος Καρυστιανού – Καταγγέλλει «ύποπτους – φυτευτούς συμβουλάτορες» μέσα στο κόμμα
- Ο Τάσος Αρνιακός στο ACTION 24 – Η ανακοίνωση του σταθμού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook