Η φρίκη του πολέμου στη Λωρίδα της Γαζας με τη δήλωση του γιατρού Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια για εκατοντάδες νεκρούς σε ομαδικό τάφο, να προκαλεί σοκ.

Τουλάχιστον «179 πτώματα» ενταφιάστηκαν σήμερα σε «ομαδικούς τάφους» που ανοίχτηκε στο συγκρότημα του νοσοκομείου αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε ο διευθυντής Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται επτά πρόωρα βρέφη που έχασαν τη ζωή τους καθώς δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα να τα κρατήσει στη ζωή.

«Αναγκαστήκαμε για τους θάψουμε σε ομαδικό τάφο», δήλωσε ο γιατρός Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια.

«Υπάρχουν διασκορπισμένα πτώματα στους διαδρόμους του νοσοκομείου και οι θάλαμοι-ψυγεία των νεκροτομείων δεν τροφοδοτούνται πλέον» με ηλεκτρικό ρεύμα καθώς δεν έχουν εισέλθει καθόλου καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πρόσθεσε.

Σήμερα, «μία γυναίκα και ένας άνδρας σε μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν», δήλωσε ο γιατρός Αμπού Σαλμίγια, ανεβάζοντας σε 29 τον αριθμό των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας που έχασαν τη ζωή τους μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αλ-Σίφα το Σάββατο.

Δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο εντός του νοσοκομείου, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι η οσμή από την αποσύνθεση των πτωμάτων είναι πνιγηρή.

Οι μάχες και τα αεροπορικά χτυπήματα συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, πρόσθεσε, αλλά είναι λιγότερο έντονες από τις προηγούμενες νύχτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook