Οι Ισραηλινές Δυνάμεις δήλωσαν ότι το ιατρικό προσωπικό θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποστηρίξει ασθενείς που δεν μπορούν να το εκκενώσουν.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αρνούνται ότι ζήτησαν την εκκένωση του νοσοκομείου Σίφα της Γάζας εντός μίας ώρας, λέγοντας ότι ανταποκρίθηκαν μόνο στα αιτήματα του διευθυντή του ιατρικού κέντρου που ζήτησε μια ασφαλή διαδρομή για όσους επιθυμούν να φύγουν.

«Σήμερα το πρωί, οι IDF ενέκριναν το αίτημα του διευθυντή του νοσοκομείου για να μπορέσουν επιπλέον κάτοικοι της Γάζας που βρίσκονταν στο νοσοκομείο και θα ήθελαν να εκκενώσουν το νοσοκομείο, να το κάνουν μέσω της ασφαλούς διαδρομής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο IDF.

Σε κανένα σημείο οι IDF δεν διέταξαν την εκκένωση ασθενών ή ιατρικών ομάδων και στην πραγματικότητα πρότειναν ότι οποιοδήποτε αίτημα για ιατρική εκκένωση θα διευκολυνθεί από τις IDF», αναφέρει, ο ισραηλινός στρατός.


Το ιατρικό προσωπικό θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποστηρίξει ασθενείς που δεν μπορούν να το εκκενώσουν», κατέληξε.

Το IDF λέει επίσης ότι παρείχε πρόσθετη τροφή, νερό και ανθρωπιστική βοήθεια στη Σίφα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα μετέδωσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες έδωσαν σήμερα, Σάββατο κατά την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα της εφόδου τους στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα εντολή από μεγάφωνα για την εκκένωσή του «σε μια ώρα». Μετά την εντολή, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή, σύμφωνα με το δημοσιογράφο του AFP καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ασθενοφόρα. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διευκρίνισε ότι «120 τραυματίες» και πρόωρα βρέφη εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο διότι δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνσή τους.

«Είμαστε σε επαφή με τον Ερυθρό Σταυρό για το θέμα τους», σημείωσε επίσης το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο AFP, 450 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούν να να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα και οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την τύχη τους έχουν ενταθεί.

Ο δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται εκεί άκουσε το μήνυμα στα αραβικά να μεταδίδεται από μεγάφωνα νωρίς σήμερα το πρωί του Σαββάτου 18/11.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook